FA Cup
0

Birmingham i Portsmouth prošli u 4. kolo

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U utorak je u Engleskoj odigrano pet utakmica 3. kola FA Cupa. Birmingham i Portsmouth, jedina dva prvoligaša koji su nastupili, izborili su dalji plasman.

Birmingham je kao domaćin u ponovljenoj utakmici pobijedio Nottinghatm Forest 1-0 pogotkom Barryja Fergusona u 62. minuti. Bio je to dvoboj dvije ekipe koje su u posljednje vrijeme u izvanrednoj formi. Birmingham je u Premiershipu neporažen već 12 kola, a u tom periodu upisao je i sedam pobjeda. S uspjesima su nastavili i u FA Cupu, te zaustavili zahuktali Nottingham Forest, koji je u Championshipu, drugom razredu engleskog nogometa, odigrao 17 utakmica zaredom bez poraza!

Tim Portsmoutha, u kojem brani naš Asmir Begović, a kojeg je današnji menadžer Tottenhama Harry Redknapp 2008. godine odveo do naslova pobjednika ovog takmičenja, jedva je u gostima savladao drugoligaški Coventy 2-1. ''Mornari'' su produžetak izborili zahvaljujući autogolu domaćeg igrača Wrighta u posljednjim trenucima susreta, a potom je u 120. minuti poentirao Mokoena za konačnih 1-2.

FA Cup, 3. kolo:

ponovljene utakmice:

Birmingham – Nottingham Forest 1-0 Coventry – Portsmouth 1-2 (produžetak) Derby County – Millwall 1-1, 5-3 na penale QPR – Sheffield United 2-3

prva utakmica:

Bristol – Cardiff 1-1