News of the World
0

Birmingham City dovodi i Ibiševića?

Totalsport
Engleski sedmičnik News of the World piše o interesima premierligaških nogometnih klubova uoči januarskog prijelaznog roka.

U velikom tekstu o stanju u svlačionici prvaka Manchester Uniteda novinar Neil Ashton ekskluzivno piše da bi se već dolazeće zime Ferguson mogao riješiti četvorice standardnih prvotimaca, sve redom reprezentativaca, s kojima je krajnje nezadovoljan: Nemanje Vidića, Michaela Carricka, Bena Fostera i Nanija.

NOTW piše da posebno za svoju poziciju mora biti zabrinut bivši veznjak West Hama i Tottenhama Michael Carrick. Mogao bi se, navodi se, vratiti na White Hart Lane jer su u Tottenhamu još uvijek zainteresirani za igračku zamjenu Carrick za Modrića, uz odgovarajuću naknadu.

S druge strane, za veliku se zimsku kupnju sprema Birmingham City, klub koji je preuzeo tajkun Carson Yeung i u njega spremno uštrcao injekciju od 45 miliona eura. Menadžer Alex McLeish tako sada ugodno može birati na tržištu.

Već se bio interesirao za Edina Džeku, no sada se okrenuo drugome bosanskom napadaču: Vedadu Ibiševiću. Za Ibiševića je, tvrdi isti izvor, McLeish spreman odmah platiti 12 miliona eura, s tim da bi ponudu mogao još za nijansu podići.

Ibišević s Hoffenheimom ima ugovor do ljeta 2013. godine. Hoffenheim, također, nije finansijski ugrožen klub i prodaja ponajboljeg igrača, tako se barem realno čini, nije im u interesu.