{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Biografija Ivice Osima i na japanskom jeziku

30.9.2014. u 11:51
150
11
Biografija Ivice Osima i na japanskom jeziku
150
Biografija Ivice Osima i na japanskom jeziku
Knjiga "Ivica Osim – Utakmice života", autora Marka Tomaša, bit će objavljena i na japanskom jeziku.
Izdavačka kuća Vrijeme je ovih dana privela kraju pregovore i potpisala ugovor sa japanskim izdavačom Chukumashobo iz Tokija, uglednim i cijenjenim izdavačem u Japanu. Knjigu će na japanski jezik prevesti Chida Zen, a njeno pojavljivanje na japanskom tržištu očekuje se u toku 2015. godine.

Knjiga "Utakmice života" prva je autorizirana biografija Švabe, Straussa s Grbavice, nogometaša, trenera, selektora, nogometnog mudraca Ivice Osima. U knjizi pratimo najveće pobjede i poraze Ivice Osima – na travi ili u životu, u slučaju Ivice Osima sasvim je svejedno. Knjiga je u Bosni i Hercegovini prvi put objavljena u proljeće ove godine u edicjii "Bosanski portreti" i izazvala je golem interes i nepodjeljene pohvale kritike i šire čitalačke javnosti. Dva mjeseca nakog toga, u prijevodu Coral Petkovich, objavljen je engleski prijevod knjige "The game of his life".

Japanski prijevod bit će treće izdanje ove knjige, a agencija UNI-Agent iz Tokija vodi pregovore i za njeno objavljivanje u Kini i Koreji, saopćio je Muamer Spahić iz IK Vrijeme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: