Tužan dan na Grbavici
253

"Bio je prvi osmijeh južne tribine": Prije devet godina ubijen je navijač Željezničara Mirza Raščić

E. B.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Danas se navršava devet godina od ubistva navijača Željezničara Mirze Raščića.

Raščić je ubijen 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar kada je ubica Izudin Tahirović u njega ispalio četiri metka.

Kantonalni sud u Sarajevu prvobitno je osudio Tahirovića na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud FBiH je snizio tu kaznu za dvije i po godine.

"Danas se navršava devet godina od ubistva našeg navijača, Mirze Raščića. S ljubavlju i ponosom čuvamo uspomene na tebe! Bio je prvi osmijeh južne tribine. Mirza je radio i plaćao svoju ulaznicu, Mirza je radio i plaćao svoje gostovanje, Mirza je radio i plaćao svoju kafu u kafiću, Mirza je radio i plaćao svoju pivu u restoranu. Mirza je bio odličan momak. Mirza je bio učesnik Marša mira u Srebrenici, učesnik akcije pomoći nastradalim područjima poplava, aktivista za prikupljanje pomoći osobama sa posebnim potrebama Doma u Pazariću...", riječi su kojima su se Raščića prisjetili u FK Željezničar.

Navijačka grupa Manijaci čiji je Raščić bio član će se danas u 18:00 sati okupiti na Gradskom groblju Vlakovo kako bi mu odali počast.