Uoči finala Kupa BiH
5

Bilobrk: Sarajevo je favorit, ali će "pasti"; Sablić: Na Koševu se igra samo prvo poluvijeme

Klix.ba
Zadovoljit ćemo se samo osvajanjem Kupa BiH, sve ćemo učiniti da tako i bude“, izjavio je golman Širokog Bijega Luka Bilobrk na konferenciji za novinare uoči prve finalne utakmice Kupa BiH u kojoj tim s Pecare gostuje Sarajevu u srijedu na Koševu.

"Istina, Sarajevo je apsolutni favorit kada je u pitanju Koševo, u svojim redovima ima i najboljeg igrača lige Duljevića te bi veliki uspjeh bio bi kada bismo postigli gol, a svoj sačuvali. Ipak, favoriti su znali padati, past će, vjerujem i sada, jer znam snagu naše ekipe", izjavio je Bilobrk.

"Igra se 180 minuta, utakmica na Koševu je samo prvo poluvrijeme. Sarajevo je kvalitetno, opasno u tranziciji, ispucavanjima na Ahmetovića te prekidima, ali znaju biti pod pritiskom kada igraju kući, dok je Široki Brijeg, s druge strane, osvježen i maksimalno spreman. Znamo šta želimo i tako ćemo se postaviti. Želimo pozitivan rezultat, što znači ne primiti gol, a ako je moguće pogoditi protivnički. Iako, ne vjerujem da će se u prvoj utakmici riješiti pitanje pobjednika Kupa BiH“, rekao je trener Širokobriježana Goran Sablić.

Za utakmicu na Koševu ne konkurišu Baraban, Ćorić i Wagner. Kako bi ekipa imala dan više odmora pred uzvrat 17. maja na Pecari, prvenstvena utakmica 7. kola Lige za opstanak, Široki Brijeg – Vitez, umjesto u subotu, odigrat će se u petak, 12. maja s početkom u 17 sati.