{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Bilo bi žalosno pokopati nogomet u BiH zbog neodgovornih ljudi"

S
30.3.2011. u 17:55
0
107
"Bilo bi žalosno pokopati nogomet u BiH zbog neodgovornih ljudi"
0
"Bilo bi žalosno pokopati nogomet u BiH zbog neodgovornih ljudi"
Bakir Izetbegović (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je povodom novonastale situacije u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine uputio pismo predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru i predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju.
Podsjetimo, Nogometni/Fudbalski Savez BiH na jučerašnjoj Skupštini nije usvojio novi statut i sada nam predstoji suspenzija.

Povodom toga član Predsjedništva BiH, Izetbegović, uputio je pismo Blatteru i Platiniju, u kojem je je između ostalog istakao kako se nada da će se pronaći odgovarajuće rješenje za uspostavljanje kvalitetnije organizacije nogometnog sporta u BiH.

"Kao što sigurno znate, BiH je kompleksna zemlja po mnogim osnovama. Sport je jedna od oblasti prema kojoj svi njeni građani osjećaju jednak afinitet, a nogomet posebno. Ne vjerujem da ću pretjerati ako kažem da od svih sportova građani BiH nogomet najintezivnije osjećaju. Teško je uopće opisati očekivani stepen frustracije bh. nacije ukoliko naša reprezentacija i naši klubovi budu blokirani u nastupima van zemlje.

Bez želje da se kao član Predsjedništva BiH miješam u vaše aktivnosti, izražavam iskreno uvjerenje da ćete naći odgovarajuće rješenje za uspostavljanje kvalitetnije organizacije nogometnog sporta u BiH, kao i za omogućavanje daljeg učešća reprezentacije BiH i naših klubova u evropskim takmičenjima", navodi se u pismu koje je Izetbegović uputio čelnicima FIFA-e i UEFA-e.

Bošnjački član Predsjedništva BiH je također istakao da bi bilo žalosno da neodgovorno ponašanje članova našeg Saveza onemogući nogometnim reprezentativcima i nogometašima, u klubovima u BiH, učešće na evropskim takmičenjima.

"Mladi ljudi koji se bave nogometnim sportom, kao i stotine hiljada njihovih navijača, to zaista nisu zaslužili. Uvjeravam vas da ćete imati moju punu podršku u vašim aktivnostima na uspostavljanju kvalitetne organizacije nogometnog sporta u BiH, lišenu svih političkih i drugih uticaja", zaključio je Izetbegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Reprezentacija BiH će protiv Belgije
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: