Nakon odluke
200

Bilino Polje u punom kapacitetu za evropsku utakmicu Sarajeva, očekuju se i Robijaši

D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
FK Sarajevo će domaću utakmicu 3. pretkola Evropske lige odigrati na Bilinom Polju u Zenici, a stadion će biti otvoren u punom kapacitetu. Na utakmici se očekuju i navijači Čelika, zbog čega će situacija i organizacija biti specifični.

Direktor stadiona Bilino Polje Edin Omić je za portal Klix.ba otkrio neke osnovne informacije o predstojećoj utakmici 3. pretkola Evropske lige, ali je naveo i činjenicu da će biti prisutni i navijači Čelika, odnosno navijačka grupa Robijaši.

"Stadion će biti otvoren u punom kapacitetu kao i inače, bez nekih ograničenja. Stadion je u potpunosti prepušten Sarajevu kada je riječ o organizaciji i korištenju, ali će sigurno doći Robijaši, kao i ostali Zeničani koji su zainteresovani za utakmicu. Za navijače stranog kluba će se odvojiti 5 posto stadiona i bit će smješteni u odvojenu sekciju kako bi bili udaljeni od ostatka publike. Tek ćemo se dogovoriti s FK Sarajevo i policijom koja će to tribina biti", izjavio je Omić.

Organizacija utakmice i prodaja ulaznica pripada FK Sarajevo koji će sarađivati s vlasnikom stadiona i MUP-om ZDK.

"Situacija je specifična jer će na utakmicu željeti doći domaći navijači, ali mi možemo odgovoriti na taj zadatak. Sarajevo radi organizaciju, a mi ćemo pomagati jer imamo više iskustva. Zaštitarsku službu će dovesti klub koji je iznajmio stadion, a vjerovatno će u organizaciji učestvovati i MUP Kantona Sarajevo", rekao je direktor stadiona.

Koliko će Čelik profitirati od izdavanja stadiona nije želio otkriti.

"Uslove izdavanja stadiona ne želimo otkriti, neka to ostane poslovna tajna", završio je Omić.