Nogomet
0

Bilić zbog povreda poduzima drastične mjere: Igrači moraju trenirati na drugom mjestu

Klix.ba
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Trener West Hama Slaven Bilić ima problema sa povredama igrača. Dimitri Payet, Enner Valencia, Diafra Sakho, Manuel Lanzini, Victor Moses i Winston Reid su izvan stroja. Svi su se povrijedili u posljednja četiri kola i zbog toga se Bilić odlučio na jedan radikalniji potez - promjena trening centra.

Planirano je da West Ham od naredne sezone trenira u Rush Green HQ trening centru, a da ovu sezonu ostane u centru Chadwel Heath.

Međutim, Bilić, kao i mnogi igrači tvrde da su tereni trenutnog trening centra previše tvrdi i da utječu na povrede igrača.

Izuzev Payeta i Valencije koji su povrijeđeni usljed teških startova u meču protiv Evertona, ostali igrači su imali povrede čiji je uzrok najvjerovatnije loša podloga.

Čak je i bivši igrač West Hama Matthew Etherington u svojoj kolumni za jednu od stranica privrženih klubu naveo da nije trenirao na tvrđem terenu od onih u Chadwel Heath trening centru.

Zbog svega toga Bilić je odlučio da njegov tim već od ponedjeljka počne trenirati u Rush Green HQ trening centru iako je plan bio da tamo pređu od naredne sezone.

"Tereni su bolji nego ovi ovdje. Možemo živjeti bez vrhunskih svlačionica, kuhinja i prostorija za slobodno vrijeme trenutno", kazao je BIlić aludirajući na to da mu ne smeta što Rush Green HQ trening centar nije još do kraja uređen, ali da je kvalitet terena ključan.