Mandat ocijenio peticom
17

Bilić se oprostio od hrvatske reprezentacije

FENA
Slaven Bilić (Foto: Arhiv/AFP)
Slaven Bilić (Foto: Arhiv/AFP)
Hrvatski selektor Slaven Bilić je na oproštajnoj konferenciji za novinare održanoj danas u hotelu Sheraton ocijenio svoj šestogodišnji mandat na čelu hrvatske reprezentacije odličnim, a o svom nasljedniku nije htio govoriti.

"Velik dio života proveo sam u A i mladoj reprezentaciji Hrvatske. Ako moram ocijeniti taj period života, dajem mu peticu", izjavio je Bilić na konferenciji za novinare, kazavši da je jedini neuspjeh to što nije uspio otići s Hrvatskom na SP u Južnoafričkoj Republici 2010., ali je dodao da su tada hrvatskoj reprezentaciji nedostajali neki ključni igrači - braća Kovač i Eduardo.

Najboljom utakmicom u svom mandatu Bilić je proglasio pobjedu Hrvatske nad Engleskom od 2-0 2006. u Maksimiru, a najgorom također utakmicu protiv Engleske 2008. kada je Hrvatska poražena 5-1.

Upitan da kaže koga bi htio da ga naslijedi na mjestu selektora Bilić je odgovorio da ne bi htio nagađati o imenima.

"Ne zna se još ko će biti novi selektor. Ne bih o imenima, a ko god da dođe na klupu Hrvatske želim mu sreće. Trebat će mu znanja, mudrosti, dobre atmosfere i sreće. Uvjeren sam da mu ostavljam sjajnu reprezentaciju", dodao je sad već bivši hrvatski selektor.

Bilić je rekao kako u ponedjeljak kreće s novim poslom u Lokomotivi iz Moskve.

"Neće biti lagano jer smo svi psihički izranjavani i fizički umorni. No, vjerujem da neće biti problema", rekao je Bilić i dodao da bi htio da neki hrvatski reprezentativci odu s njim.

"Dogovorili smo se s predsjednicom Lokomotiva da poštuje naše želje za pojačanjima, a ja bih iskreno volio da netko od hrvatskih igrača ode s nama u Rusiju. Ali to ne ovisi o meni", dodao je.