Bez pobjede
10

Bilić pred otkazom u WBA, kontroverzni Englez glavni kandidat za nasljednika

H. H.
Bilićev WBA još uvijek je bez pobjede nakon sedam kola (Foto: EPA-EFE)
Bilićev WBA još uvijek je bez pobjede nakon sedam kola (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski stručnjak Slaven Bilić (52) na rubu je otkaza u West Bromwich Albionu koji je još uvijek bez pobjede u Premierhipu, a zamijeniti bi ga mogao aktuelni menadžer Charltona Lee Bowyer.

Ovu vijest prenosi Daily Mail, navodedeći da je Bowyer (43) impresionirao Upravu West Broma sjajnim radom u Charltonu dok istovremeno raste pritisak na Bilića čija ekipa još ne zna za pobjedu nakon povratka u elitu.

WBA bi tako mogao postati prvi premijerligaški klub koji je smijenio menadžera ove sezone, jer je Bilićeva ekipa nakon sedam kola zauzima tek 18. mjesto sa samo tri boda i ne nazire se izlaz iz krize.

West Bromwich u nedjelju dočekuje Tottenham Hotspur i vjeruje se da je taj susret presudan za hrvatskog trenera.

Ukoliko Bilić dobije otkaz, glavni kandidat za nasljednika je Lee Bowyer koji i pored dosta poteškoća u klubu, s mnogo uspjeha predvodi Charlton u engleskoj League One ligi gdje trenutno zauzima treće mjesto.

Bowyer je od 2018. godine u klubu iz Londona u kojem je i počeo tenersku karijeru, a pamti se kao jedan od najkontroverznijih igrača iz vremena kada je nosio dres Leeds Uniteda i Newcastlea.

Između brojnih incidenata u kojima je učestvovao, pamti se i Bowyerova čuvena tuča na terenu sa saigračem Kieronom Dyerom dok je nastupao za Svrake.