Nogomet
0

Bilić: Nije iznenađenje što smo u četvrtfinalu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što je godinama bila ne samo bez značajnijeg rezultata na velikim natjecanjima, već i bez pobjede, hrvatska nogometna reprezentacija je prvi dio Europskog prvenstva završila s tri pobjede i prvim mjestom u skupini.

"Plasman u četvrtfinale je bila naša obveza, naš prvi cilj. Za neke je to možda iznenađenje, no za nas nije," istaknuo je hrvatski strateg Slaven Bilić rezimirajući prvih 10 dana europskog prvenstva.

Brojni europski komentatori su hrvatsku vrstu uvrstili među otkrića EURO-a, no hrvatski strateg smatra kako naš plasman među osam najboljih nije nikakvo iznenađenje.

"Možda smo za neke otkriće. Drago mi je da nas prepoznaju kao veliku reprezentaciju," dodao je Bilić.

Hrvatski izbornik je još jednom izrazio veliko zadovoljstvo što je, "Cmomčad" kako su je prozvali neki mediji, pružila sjajnu predstavu i pobijedila Poljsku.

"Danas sam još sretniji i zadovoljniji načinom na koji smo odigrali utakmicu i nadigrali jednog jakog suparnika," dodao je Bilić, a na pitanje hoće li mu odlična predstava pričuva stvoriti glavobolje oko sastava mirno je odgovorio.

"Neće. Samo imam više opcija, što je dobro za svakog izbornika. Nemam nikakvih glavobolja, svi igrači su igrali što je još bolje za atmosferu u našim redovima koja je i do sada bila sjajna."

Bilić naravno nije želio govoriti o sastavu, do petka i utakmice s Turskom predstoje još tri treninga.

"Još je rano za sastav, imamo par ozljeda koje izuzev Kneževića nisu zabrinjavajuće i očekujem da će se svi do utakmice s Turskom oporaviti," naglasio je Bilić.

Zdravstvene probleme imaju četvorica igrača. Knežević je zbog istegnuća u koljenju po svemu sudeći izgubljen za nastavak prvenstva, dok su Srna, Rakitić i Budan dobili nezgodne udarce i radit će po posebnom programu, međutim biti će spremni za Tursku.

Strijelac jedinog pogotka u pobjedi protiv Poljske, Ivan Klasnić otišao je u Bremen na redovitu kontrolu bubrega i njegov povratak se očekuje do sutrašnjeg treninga.

"Kneževićeva ozljeda nam predstavlja težak udarac. Ozljeda nije teška i opasna, no nažalost kako sada stvari stoje više neće igrati na prvenstvu," potvrdio je Bilić.

Bilić se osvrnuo i na idućeg hrvatskog suparnika, Tursku koja je u posljednje dvije utakmice protiv Švicarske i Češke gubila na poluvremenu, a na koncu je preokrenula rezultat.

"Način na koji su se vratili u obje utakmice je impresivan, ali dosta nam govori i njihovo slabo otvaranje utakmica. Istina je uvijek negdje na sredini," kazao je Bilić, opisavši Turke kao brze, opasne i agresivne.

Hrvatska je do sada na svakoj utakmici povela i zadržala prednost, dok su Turci u zadnje dvije utakmice gubili, a potom velikim preokretom stigli dio pobjede.

"Bio bi sretan da i protiv njih povedemo, a nakon toga bi bili malo oprezniji," kazao je hrvatski izbornik koji je nakon posljednje utakmice tražio dres poljskog vratara Artura Boruca.

"On je vrhunski vratar i sjajan čovjek. Moj sin ga obožava, pa sam uzeo dres za njega," otkrio je Bilić.