Nogomet
0

Bilić: Nekoliko igrača je bilo ispod svoje razine

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nakon minimalne pobjede nad Austrijom na startu EURA izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić još jednom se osvrnuo na pobjedu izborenu na Ernst Happel stadionu.

"Presretni smo i zadovoljni što smo prvenstvo otvorili sa tri boda. Naravno, nije bilo blistavo. Svjesno smo naše lošije predstave u drugom poluvremenu," kazao je Bilić, te pokušao otkriti razloge velikog pada u igri, javila je Hina.

"Četiri-pet igrača je odigralo ispod svoje razine. Ovo nije trofej Marijana već Europsko prvenstvo i svi moraju biti u TOP formi ukoliko želimo nešto ostvariti."

Bilić je naglasio kako su se igrači samoinicijativno povukli u nastavku utakmice, premda je u poluvremenu u svlačionici upravo to apostrofirao kao razlog zašto su se Austrijanci vratili u život.

"Slabo smo čuvali loptu, činili smo nepotrebne prekršaje što je domaćine vratilo u susret".

Na pitanje jesu li možda tempirali formu za iduće susrete tako da je postupno podižu kao što to znaju raditi Brazil, Italija i Francuska na velikim natjecanjima, Bilić je bio jasan.

"Nama je prva utakmica bila najvažnija, zbog dobrog starta, zbog atmosfere i našeg mentaliteta," dodao je Bilić. Kako pitanja o lošoj igri u drugom poluvremenu nisu prestajala Bilić je u jednom trenutku kazao kako se nama zašto pravdati nakon tri osvojena boda.

"Kada je Hrvatska zadnji put slavila na europskom prvenstvu pola vas je imalo dude u ustima," poručio je hrvatski strateg. Bilić je naglasio kako su ponajbolji igrači u hrvatskim redovima bili Niko i Robert Kovač, Josip Šimunić i Ivica Olić. "Četvorka u koju se najviše sumnjalo," dodao je.

Bilić je za susret s Njemačkom najavio kako razmišlja o promjenama u sastavu. Nije želio otkriti detalje prije sastanka s igračima i članovima stručnog stožera, no naglasio je kako niti jedna od kombinacija o kojima razmišlja nije nova.

"Sve ste to već vidjeli tijekom kvalifikacija".

Na pitanje smatra li prednost što u hrvatskim redovima čak šestorica igraju u njemačkim klubovima Bilić je naglasio kako je to prednost, ali i nedostatak.

"Sasvim je jasno da se svi dobro poznaju, koliko mi njih toliko i oni nas. Danas je nemoguće nešto sakriti," zaključio je Bilić.

Strijelac jedinog pogotka na utakmici Luka Modrić kazao je da je zadovoljan otvaranjem turnira u rezultatskom smislu, ali ne i igrom, pa niti svojom.

"Drugo poluvrijeme sam dosta pao u igri. Međutim, svi moramo igrati daleko bolje onda će i meni biti lakše," naglasio je Modrić, te dodao: "Svjestan sam da to nije bilo to, no vjerujem kako će biti bolje već protiv Njemačke."

Modrić se zahvalio izborniku Biliću na povjerenju koje mu je ukazao kada ga je odredio za izvođenje kaznenih udaraca.

"Pucao sam po sredini jer je to bilo najsigurnije. Tako sam želio, primijetio sam da je golman ranije krenuo u stranu."

Na pitanje njemačkih kolega što misli o "Elfu" Modrić je naglasio kako je njemačka reprezentacija jako dobra premda nije briljirala u prvom susretu.

"Međutim, ipak je pobijedila 2:0. Jako su dobri, no nadam se dobrom rezultatu," poručio je Modrić.