Nogomet
0

Bilić: Naš plan je bilo finale

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Posljednja novinarska konferencija u Bad Tatzmannsdorfu uoči povratka hrvatske nogometne reprezentacije u domovinu protekla je u sumornoj atmosferi. Još pod dojmom šokantnog poraza od Turske u četvrtfinalu EVropskog prvenstva izbornik Slaven Bilić nije bio raspoložen za izjave, a novinari za postavljanje pitanja. Svi su jedva čekali kraj i povratak kućama.

"Završili smo nastup na evropskom prvenstvu bez poraza. Očekivali smo mnogo više, a naš plan uoči prvenstva, sada ga mogu otkriti, bio je plasman u finale," kazao je Bilić, te dodao: Želim čestitati svim našim igračima i članovima stručnog stožera. Bili smo veliki i po ponašanju i po kvaliteti igre."

Druženje s novinarima, naravno nije moglo proteći bez prisjećanja na posljednje minute produžetka. Hrvatski izbornik nije želio opravdanje za poraz tražiti u nesreći.

"U toj ludoj završnici načinili smo dvije pogreške, nismo na vrijeme prepoznali situaciju. Odlično smo reagirali kod prvog turskog napada, a kada smo osvojili loptu trebali smo je duže zadržati. No, ušli smo u zaleđe, a Turci su odmah bacili loptu u naš kazneni prostor," kazao je Bilić.

Bilić je još jednom ponovio kako je ponosan na sve igrače, dodavši kako su igrači psihički slomljeni, razočarani i tužni. "Dugo smo ostali u svlačionici, svi su bili jako tužni. Većina je plakala, a neki su jecali i ridali. Svi smo još uvijek u stanju šoka i mi i vi i cijela nacija," kazao je Bilić.

Jedan od razlog ispadanja reprezentacije treba tražiti i u brojnim promašenim prilikama. "Istina je, promašili smo previše prilika. Na takvom nivou i u takvoj utakmici to se ne smije dogoditi. Turci su stvarali pritisak, no u napadu su bili sterilni, dok smo mi imali četiri odlične prilike," dodao je Bilić naglasivši kako je hrvatska odbrana tokom cijelog prvenstva igrala odlično.

"Naši stoperi su bili uvjerljivo najbolji na ovom prvenstvu" dodao je hrvatski strateg.

Bilić nije želio previše govoriti o skorašnjem početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, tek je dodao kako se sada mora dobro odmoriti.

"Pratiti ću završnicu prvenstva jer volim nogomet, no svi smo fizički i psihički ispražnjeni i želim se dobro odmoriti," zaključio je Bilić.