Nogomet
0

Bilić: Ko pobijedi Njemačku ima se pravo nadati naslovu prvaka

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što je pljusak okupao hrvatske igrače na treningu u Beču uoči utakmice s Austrijom, isto se dogodilo i u Klagenfurtu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Njemačke. U trenucima dok su hrvatski igrači započinjali trening na stadionu Woerthersee crni oblaci su se nadvili na Klagenfurtom i u sekundi se "nebo otvorilo".

"Kiša nije problem, niti će biti problem sutra. Teren je odličan i uvjeren sam kako ćemo pružiti odličnu predstavu," kazao je kapetan hrvatske reprezentacije Niko Kovač.

Slaven Bilić je još jednom istaknuo kako je njemačka momčad čvrsta i prepuna samopouzdanja.

"Njemačka je sila i svi je vide kao jednog od glavnih kandidata za europski tron," kazao je Bilić.

Njegova velika ljubav prema muzici očito je postala svima poznata pa su njemački novinari inzistirali da Bilić usporedi "elf" s rock muzikom ili baletom.

"Nije mi jasno zašto postavljate takva pitanja. Ovdje smo zbog nogometa, a ne zbog muzike. Ovo su pitanja za Modru lastu, a ne za europsko prvenstvo," kazao je Bilić ne želivši odgovoriti na pitanje.

Mnoge je zanimalo hoće li "Bilić Boysi" tražiti inspiraciju u pobjedi "Vatrenih" protiv Njemačke (3:0) na SP-u 1998. godine kada je jedan od glavnih protagonista u hrvatskim redovima bio upravo Bilić.

"Lijepo se sjetiti te utakmice, to je jedna od naših najvećih pobjeda, međutim ona nam nije potrebna za samopouzdanje uoči sutrašnjeg ogleda. Danas su novi ljudi i novi nogomet jedino je želja ostala ista," naglasio je hrvatski strateg.

Na pitanje hoće li se u slučaju hrvatske pobjede protiv Njemačke Bilić nadati osvajanju evropske titule, hrvatski strateg je bio iskren.

"Hoću. Tko pobijedi Njemačku ima se pravo nadati i pobjedi na evropskom prvenstvu," zaključio je Bilić službenu novinarsku konferenciju u Klagenfurtu.