Nogomet
0

Bilić: Čeka nas teška utakmica s Nizozemskom

FENA
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić i prvi vratar Stipe Pletikosa na današnjoj konferenciji za novinare pred sutrašnju prijateljsku utakmicu s Nizozemskom u Splitu složili su se da nas čeka vrlo teška utakmica, koja nikako neće biti revijalna već prava natjecateljska.

Izbornik Bilić kazao je da ovu utakmicu trebamo shvatiti ozbiljno gotovo kao kvalifikacijsku te da su svi igrači zdravi i konkuriraju za sastav. Početni sastav koji će istrčati u srijedu Bilić još ne zna, ali će nakon današnjeg treninga vidjeti pravo stanje igrača i odrediti startnu postavu.

"Upravo je ta naša širina igračkog kadra dovela do ovako snažne reprezentacije koja ima vrlo veliki potencijal", rekao je Bilić te dodao da su Nizozemci po snazi i atraktivnosti u rangu Brazila.

Stipe Pletikosa kao bivši vratar Hajduka rekao je da mu je uvijek iznimno drago braniti u Splitu pogotovo kad na suprotnoj strani ima ovako velike protivnike.

"Nizozemci su poznati po možda i najboljim napadačima na svijetu, pravim centarforima i veselim se igrati protiv takvih igraèa", kazao je Pletikosa.

Uoči konferencije za novinare potpisan je i sponzorski ugovor između Hrvatskog nogometnog saveza i Gavrilovića, čiji detalji nisu poznati ali sredstva će biti uglavnom usmjerena prema mlađim uzrastima reprezentacije.