Nogomet
0

Bilić: Bit ćemo bolji od Austrije

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Do početka utakmice između Austrije i Hrvatske ostalo je tek nešto više od 24 sata. Pripreme su završile i sada slijedi ono najvažnije - utakmica.

Hrvatski stožer je zadovoljan učinjenim i prepun optimizma dočekuje sutrašnji ogled na Ernst Happel stadionu.

"Mi smo spremni. Napetost, ali ona pozitivna raste i jedva čekamo početak dvoboja," kazao je hrvatski izbornik Slaven Bilić uoči puta u Beč, te samouvjereno dodao:

"Bez obzira kako nogomet ponekad zna biti okrutan sport mi ćemo biti bolji od domaćina."

Hrvatski strateg ništa ne skriva, tako da je sastav odavno poznat. Austriji će se suprotstaviti Pletikosa - Ćorluka, Robert Kovač, Šimunić, Pranjić - Srna, Niko Kovač, Modrić, Kranjčar -Petrić i Olić. Premda je Ćorluka ponovo osjetio manje probleme s tetivom biti će spreman za nastup.

"Već duže vrijeme ga to smeta i s time igra. U četvrtak je preventivno ranije napustio trening, no igrat će protiv Austrije," kazao je Bilić.

Premda iz austrijskog tabora dolaze vijesti kako su prvi suparnici Hrvatske sjajno fizički pripremljeni i kako "lete" po terenu Bilić nije previše zabrinut.

"Ipak to nije atletika, sama trka nije dovoljna. Nisam zabrinut jer nikada nismo bili bolje fizički pripremljeni," kazao je Bilić te dodao kako ne strahuje niti od suđenja.

"Na europskim prvenstvima je sudačkih pogrešaka ipak manje. Međutim, ako se koja i dogodi treba sačuvati mir. Ne samo zbog kartona, već i zbog mirnoće i koncentracije," zaključio je hrvatski strateg.

Hrvatska reprezentacija će po dolasku u Beč odraditi službenu novinarsku konferencija u 17.15 sati, a potom će u 18 sati trenirati na stadionu.