Nogomet
0

Bilić: Bez obzira na sastav - ciljevi su isti

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić ostao je ustrajan u nakani da sastav za utakmicu s Poljskom objavi tek na dan utakmice.

Bilić nije želio potvrditi je li kombinacija koju je uvježbavao na jučerašnjem treningu ta koja će u ponedjeljak u 20.45 sati istrčati na travnjak Worthersee stadiona.

Na jučerašnjem trening Bilić je uvježbavao postavu Pletikosa - Šimić, Knežević, Vejić, Pranjić - Leko, Vukojević, Pokrivač, Rakitić - Petrić, Klasnić, što bi značilo da će protiv Poljaka ući osam novih igrača u odnosu na utakmicu protiv Njemačke.

"Jučer smo vježbali jednu od mogućih kombinacija. Svi igrači igraju na svojim pravim pozicijama, momčad ima kompaktnost, širinu i brzinu," naglasio je Bilić uoči polaska u Klagenfurt, te dodao: "za konačnu odluku o sastavu pričekat ćemo još jedan trening na stadionu u Klagenfurtu."

Kako javlja Hina, Bilić je još jednom istaknuo kako su bez obzira na sastav ciljevi isti, a to je pobjeda.

"Svi u stručnom stožeru vjerujemo u igrače koji će zaigrati. Činjenica je da do sada nikada nisu igrali zajedno na jednoj utakmici, međutim svi će igrati na svojim pozicijama i u sustavu koji već duže vrijeme treniramo. Vrlo su male razlike u kvaliteti između naše nominalno prve momčadi i ostatka ekipe."

Hrvatski izbornik se još jednom osvrnuo i na snagu poljske ekipe koja u susretu protiv Hrvatske mora igrati na sve ili ništa. Poljake samo pobjeda od dva razlike protiv Hrvatske i njemački poraz od Austrije vode dalje.

"Već dvije godine njeguju isti stil igre. Nisu ga mnogo mijenjali i čvrsto drže raspored 4-4-2," naglasio je izbornik. Bilić smatra kako se Poljaci neće upustiti u improvizacije i veće promjene jer ne love pobjedu od pet pogodaka razlike.

"Mogu pomaknuti zadnju liniju i pokušati stvoriti pritisak, ili se zatvoriti i čekati. Nisam siguran koliko je Beenhakker sklon improvizaciji. No, bez obzira na sve mi smo spremni na njihove poteze," zaključio je hrvatski izbornik.

Hrvatsku reprezentaciju večeras u Klagenfurtu očekuje trening u 20 sati.