Prešao svaku mjeru
7

Bild: Salihamidžić i čelnici Bayerna ne praštaju, Neuer je rigorozno kažnjen

K. H.
Manuel Neuer (Foto: EPA-EFE)
Manuel Neuer (Foto: EPA-EFE)
Njemački Bild objavio je informaciju da će minhenski Bayern žestoko kazniti golmana Manuela Neuera zbog nedozvoljenog odlaska na skijanje, gdje je doživio povredu, te kritika na račun kluba nakon što su čelnici otpustili trenera golmana Tonija Tapalovića.

Kako se navodi, Bayern će Neuera novčano kazniti u iznosu jedne bruto mjesečne plate, a to je iznos od 1,6 miliona eura, a navodi se i to da bi mu mogla biti oduzeta i kapitenska traka i sigurno je da će to biti veliki udarac za njemačkog čuvara mreže.

Jasno, pitanje je kakav status će Neuer imati nakon ovakvih izjava i nakon znatno pogoršanog odnosa s čelnicima kluba, a nije isključeno i da nakon svega odluči napustiti Bayernu i sreću potraži u nekoj drugoj sredini.

Podsjećamo, nakon Mundijala u Kataru Neuer je otišao na skijanje, što je profesionalnim nogometašima strogo zabranjeno, a tamo je slomio ruku i morao otići na operaciju zbog koje će van terena biti do kraja ove sezone.

Nakon toga, uslijedio je intervju u kojem je žestoko kritikovao čelnike zbog otkaza trenera golmana Toniju Tapaloviću, koji mu je inače najbolji prijatelj i kum. Odmah nakon toga Bayern je osudio ovakvo ponašanje Neuera, a sada Bild piše i da će dobiti "zasluženu kaznu".

Podsjećamo, Bayern je tokom januarskog prijelaznog roka doveo Jana Sommera iz Borussije M'gladbach, što svakako znači da Neuer više nije nedodirljiv na golu ovog kluba.