Prvi favorit
34

Bild najavljuje ekspresan povratak Kovača u Bundesligu u ljutog Bayernovog rivala

K. H.
Niko Kovač (Foto: EPA-EFE)
Niko Kovač (Foto: EPA-EFE)
Bivši trener Bayerna Niko Kovač glavni je kandidat da preuzme mjesto trenera Borussije Dortmund, piše njemački Bild.
Dobro obavješteni Bild tvrdi da je pozicija Luciena Favrea na mjestu trenera Borussije Dortmund pod velikim znakom pitanja, posebno nakon remija protiv Paderborna u meču u kojem su na poluvremenu imali zaostatak od 3:0.

Sportski direktor kluba Michael Zorc nakon te utakmice izjavio je da očekuje pobjedu od svojih igrača u meču 5. kola grupne faze Lige prvaka protiv Barcelone u gostima, čime je stavio veliki pritisak na leđa treneru Favreu čiji se rad sve više analizira posljednjih mjeseci nakon nekoliko loših rezultata kluba.

Kovač je prema pisanju Bilda prva opcija Borussije Dortmund ukoliko Favre dobije otkaz, a pored njega kandidati su Roger Schmidt i Mauricio Pochettino koji je nedavno dobio otkaz na klupi Tottenhama.

Ukoliko se desi da Favre dobije otkaz i Kovač preuzem Borussiju Dortmund, to bi onda bio treći angažman ovom hrvatskom stručnjaku u Bundesligi, a on je prije Bayerna s velikim uspjehom vodio Eintracht iz Frankfurta.

Borussija se trenutno nalazi na šestom mjestu Bundeslige sa 20 osvojenih bodova, pet manje od prvoplasiranog imenjaka iz M'gladbacha i četiri boda manje od Bayerna. U Ligi prvaka Borussija je na 2. mjestu sa sedam bodova, jedan manje od Barcelone i tri više od Intera.