Nogomet
1

Bild: Heynckes bi nakon SP-a mogao preuzeti reprezentaciju Njemačke

Totalsport
Jupp Heynckes (Foto: AFP)
Jupp Heynckes (Foto: AFP)
Dosadašnji trener nogometaša Bayerna Jupp Heynckes odmarat će se godinu dana, a onda bi mogao sjesti na klupu njemačke reprezentacije, piše Bild.

Iako se očekivalo da će 68-godišnji stručnjak nakon sezone u kojoj je s Bavarcima osvojio Ligu prvaka, Bundesligu i Njemački kup objaviti kako definitivno odlazi u penziju, njegova je budućnost ostala prilično nedorečena. Najavio je, naime, kako će uzeti odmor, ali i ostavio otvorenom opciju povratka trenerskom poslu.

Bild je u tome iščitao mogućnost preuzimanja njemačke reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu sljedeće ljeto kada aktuelnom selektoru Elfa Joachimu Löwu istječe ugovor. Postoje veliki izgledi da će Löw nakon osam godina napustiti klupu nacionalne ekipe što bi otvorilo vrata Heynckesu. Na izravno pitanje Bilda želi li i planira li preuzeti reprezentaciju, Heynckes je kratko odgovorio:

"Sve sam rekao na konferenciji za novinare."

Još ranije je Heynckes priznao da je tri puta tokom karijere odbio sjesti na klupu Njemačke. Četvrti put možda ne bi mogao reći ''ne''. Iako će tada imati 69 godina, ne bi bio najstariji selektor.