Nogomet
0

Bild: Bayern ovo ljeto dovodi još dva pojačanja

Totalsport
Prema pisanju Bilda, njemački nogometni div Bayern se u ljetnom prijelaznom roku namjerava pojačati još dvojicom igrača.

Prioritet je, navodi dnevnik, odbrambeni igrač, a glavna je meta poznata već duže vrijeme: njemački reprezentativac i član Manchester Cityja Jerome Boateng (22). Igrač je iskazao želju za dolaskom na Allianz Arenu, navodno je već dogovorio sve uslove i ugovor do 2015. godine, ali Bayernu je još uvijek previše 20 miliona eura, koliko City traži za odštetu.

Bild dodaje kako će do dogovora vjerojatno ipak doći budući da je i menadžer engleskog kluba Roberto Mancini iskazao volju za puštanjem Boatenga. Dva bi se kluba mogla naći na 15 ili 16 miliona eura odštete. Ako se to ipak ne dogodi, Bavarci će se okrenuti Brazilcu Alexu iz Chelseaja ili Argentincu Gabrielu Militu iz Barcelone. Francuski Le Parisen je, podsjetimo, prije nekoliko dana pisao o navodnom Bayernovom interesu za defanzivca Lyona Dejana Lovrena, ali čini se da hrvatski reprezentativac ipak nije u fokusu kluba iz Münchena.

Drugi igrač na kojeg Bayern cilja ovoga ljeta je čileanski veznjak Arturo Vidal, trenutno član Bayera iz Leverkusena. Ugovor sa sadašnjim klubom mu istječe sljedeće godine, pa se u Bayernu nadaju da će ga uspjeti kupiti za oko 15 miliona eura.

Podsjetimo, trećeplasirani klub Bundeslige u prošloj sezoni dosad se već pojačao golmanom Manuelom Neuerom iz Schalkea, brazilskim braničem Rafinhom iz Genoe, te napadačem Nilsom Petersenom iz drugoligaša Cottbusa.