Postigao dva pogotka
349

Bilbija razočaran suđenjem: Nismo zaslužili da se ovako svira u Mostaru

Piše: K. H.
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Najbolji strijelac Premijer lige BiH i nogometaš Zrinjskog Nemanja Bilbija rekao je nakon meča protiv Sarajeva da njegov klub nije zaslužio "ovakvo" suđenje u Mostaru.

Bilbija je u remiju Zrinjskog i Sarajeva (2:2) postigao dva pogotka, a smatra da rezultat nije realan i da je njegov tim trebao stići do tri boda.

"Mislim da smo odigrali jednu jako dobru utakmicu, uspjeli smo se vratiti nakon preokreta Sarajeva. Ovaj rezultat nije realan zbog svega što smo pokazali, pogotovo prvo poluvrijeme i mislim da današnji akteri, Sarajevo i Zrinjski, a pogotovo Zrinjski, nisu zaslužili ovakva dešavanja na terenu. Dobro znamo o čemu je riječ", rekao je Bilbija ne precizirajući na šta tačno misli, a onda je rekao:

"Mislim da nismo zaslužili da se ovako svira, pogotovo u Mostaru", dodao je Bilbija.

Bilbija, koji očigledno ne poznaje UEFA-ina i FIFA-ina pravila, rekao je kako reprezentativna pauza nije potrebna i da se prvenstvo može bolje organizovati.

"Mi smo stalno u vrhu, mislim da nije ni potrebna reprezentativna pauza, ostala su dva kola i prvenstvo je puno rastrzano. Mislim da se puno bolje ovo može napraviti. Drago mi je što sam u mostarskom klubu ubilježio 100. nastup i sretan sam zbog toga", završio je najbolji strijelac Premijer lige BiH.

Treba istaći da je sudija Bjelica dosudio u najmanju ruku diskutabilan penal za Zrinjski pri vodstvu Sarajeva od 2:1, ali to Bilbija nije spomenuo.