Stižu ponude
22

Bilbija: Postoji interes iz Švedske, glavni cilj mi je debi za reprezentaciju BiH

Piše: K. H.
Nemanja Bilbija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nemanja Bilbija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jedan od najboljih nogometaša u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Nemanja Bilbija mogao bi tokom zimskog prelaznog roka napustiti redove Zrinjskog i svoju karijeru nastaviti u Švedskoj.

Bilbija kaže da nije upućen u detalje ponuda koje su stigle na adresu hercegovačkom tima, a dodaje da će glavnu riječ u svemu imati Zrinjski.

"Nisam detaljno upoznat s ponudama koje su stigle na adresu Zrinjskog, ali znam da postoji interes nekoliko klubova iz Švedske za moje usluge. Još uvijek je rano govoriti o mom odlasku, a veoma važnu ulogu u svemu će odigrati kvalitet same ponude. Ukoliko Zrinjski bude zadovoljan, tek onda ćemo razgovarati o odlasku", rekao je Bilbija za Klix.ba.

Sjajnim igrama u dresu Zrinjskog Bilbija je zaslužio i poziv u A reprezentaciju BiH, a kako kaže, najveća želja mu je da u narednom periodu debituje za nacionalni tim.

"Nakon nekoliko dobrih sezona u Premijer ligi dobio sam poziv u reprezentaciju i veoma sam sretan zbog toga, a mogu reći da mi je u narednom periodu najveća želja debi u dresu reprezentacije", rekao je Bilbija.

On je u ovoj sezoni Premijer lige BiH postigao osam pogodaka, a ekipa Zrinjskog nakon 18 odigranih utakmica nalazi se na drugoj poziciji sa jednim bodom manje od prvoplasiranog Željezničara.