Nogometaš Plemića
20

Bilbija: Pobjedom protiv Zvijezde se vraćamo u vrh, možemo odbraniti titulu

Piše: R. D.
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
Dvanaest utakmica u malo više od mjesec dana su ostavili traga na rezultatima, nema kluba u BiH koji je navikao na to, kazao je na današnjoj konferenciji za medije Nemanja Bilbija, najvažniji igrač Zrinjskog iz Mostara.

Zrinjski u srijedu igra zaostalu utakmicu Premijer lige, a na redovnoj konferenciji za medije nije bilo trenera Blaža Sliškovića. Medijima su se obratili Nemanja Bilbija i Ivan Brkić.

Bilbija je na početku kazao da će sutrašnja utakmica biti kao i ona posljednja teška i da će se trebati namučiti za pobjedu.

"Na nama je da radimo još jače i dođemo do dvanaestog boda i budemo za petama Sarajevu i Želji", izjavio je Bilbija te dodao da je vjerovatni razlog manjku bodova na prvenstvenoj tablici mnoštvo utakmica koje je Zrinjski imao, kao u evropskim takmičenjima, tako i u Premijer ligi.

"Imali smo i pet gostujućih utakmica koje su ostavile traga. Nadam se da će nas sutrašnja utakmica vratiti na pravi put. Ostala nam je većina kadra od prošle sezone i mislim da možemo odbraniti tutulu, igrači to žele, ako sutra pobijedimo bit ćemo blizu", dodao je nogometaš Plemića.

Bilbija je i kazao da se uvijek ista četiri kluba bore za titulu, a da će tako biti i ove godine.

U teškoj pobjedi protiv Tuzla Citya nakon dvadesetak dana izbivanja vratio se golman Ivan Brkić, koji je medijima kazao da je da narednog protivnika ne treba podcijeniti, da se to uvijek može vratiti.

"Ja sam novi ovdje, odlično sam primljen, a iznenadila me zaista velika igračka kvaliteta. Mislim da uz dobar rad i trud možemo ostvariti svoje ciljeve", kazao je Brkić.

Zrinjski i Zvijezda svoju utakmicu igraju u srijedu od 20 sati na Stadionu pod Bijelim Brijegom. U redovima Zrinjskog sigurno neće biti kažnjenog Jakovljevića, a dok Veselinović još nema pravo nastupa.