Petev se i dalje "češlja"
9

Bilbija nakon pobjede na Grbavici: Očekivao sam dominaciju, naša forma nije slučajna

D. B.
Nemanja BIlbija
Nemanja BIlbija
Nemanja Bilbija je večeras bio heroj još jedne pobjede Zrinjskog u kojoj su Plemići "isprašili" Željezničar na Grbavici rezultatom 3:0. Sjajna forma kapitena Plemića se nastavlja uz podršku cijele ekipe, a kako je rekao za portal Klix.ba, slučajnosti u tome nema.

Bilbija je u Dolini ćupova pružio odličnu partiju u dresu mostarskog tima, a upisao je dva pogotka i asistenciju.

"Očekivao sam našu dominaciju jer ovako igramo cijelu godinu. Ipak, kad se igra na Grbavici, ne možeš unaprijed reći da ćeš pobijediti bez obzira u kakvom je stanju Željezničar", izjavio je Bilbija.

Zrinjski je trenutno nezaustavljiv i igra u sjajnoj formi, nalazi se na liderskoj poziciji tabele Premijer lige BiH s 36 bodova osvojenih u 15 odigranih utakmica. Plemići su upisali 11 pobjeda tri remija i samo jedan poraz.

"Tajna je u dobroj atmosferi koja vlada u ekipi, svako radi svoj posao i to na kraju ovako izgleda. Momci zaista dobro rade i svaka im čast na tome. Naša forma je očekivana i ništa nije slučajno", rekao je kapiten Zrinjskog.

Tuzla City je najbliži pratioc Zrinjskom sa 31 osvojenim bodom, aktuelni šampion Borac je treći s 23 boda, Sloboda ima 22 koliko i Sarajevo, Široki Brijeg je šesti s 20 bodova, a Željezničar sedmi sa 18. Jasno je da se Plemići već sada ističu kao najozbiljniji kandidati za šampionsku titulu. Bilbija i društvo ne namjeravaju posustati, ali ne smatra ni da su se rivali predali.

"Očekujem da će se probuditi, dosta su kiksali, ali se radi o kvalitetnim ekipama koje će u nastavku prvenstva igrati sve bolje i bolje", smatra Bilbija.

On je prošle sezone bio najbolji strijelac domaćeg prvenstva, a sada ponovo vodi na listi s 11 pogodaka, jednim više od Stojana Vranješa (Borac).

"Važna mi je titula najboljeg strijelca, ali je ipak ekipa ta koja me postavi na prvo mjesto. Na tome sam zahvalan svojim saigračima", istakao je tridesetogodišnji napadač.

Iako je u sjajnoj formi, njega i dalje nema na spisku selektora nogometne reprezentacije BiH Ivayla Peteva, koji tvrdi da prati dešavanja u Premijer ligi BiH. Nemanja je razočaran što nema priliku igrati za svoju zemlju, jer "gori" dok se Petev i dalje "češlja".

"Selekor možda prati našu ligu, ali neke druge igrače. Ako sad nisam dobio poziv, mislim da neću nikad. Naravno da bih uprkos svemu igrao za svoju reprezentaciju, igrao sam ranije i opet bih", završio je Bilbija.