Turneja u SAD
28

Bilbija i Bekić pred odlazak u SAD: Atmosfera je odlična, svi želimo pružiti maksimum

Piše: K. H.
Foto: N.G./Klix.ba
Foto: N.G./Klix.ba
Reprezentativci Bosne i Hercegovine Nemanja Bilbija i Almir Bekić poručili su prije odlaska na turneju u SAD da će svi igrači koji su na raspolaganju selektoru Robertu Prosinečkom pružiti svoj maksimum te da očekuju povoljne rezultate.

Bilbija kaže da su nogometaši shvatili ono što novi selektor želi od njih, a dodao je i to da je atmosfera u ekipi odlična.

"U Zenici smo bili tri dana i tamo smo se upoznali sa selektorom. Shvatili smo šta on želi od nas, a mi igrači se međusobno znamo iz domaćeg prvenstva. U SAD-a očekujemo dvije dobre utakmice protiv dvije dobre ekipe, a mi ćemo pokušati u što boljem svjetlu predstaviti novom selektoru. Upoznali smo se sa stručnim štabom, atmosfera je bila dobra i imam sve pohvale na protekli period. Nadamo se da će svi dobiti šansu i da će je iskoristiti", kazao je Nemanja Bilbija.

Defanzivac Sarajeva Almir Bekić smatra da utakmice protiv SAD-a i Meksika neće biti lagane, ali da je najbitnije da svaki igrač pruži svoj maksimum.

"Sve je prošlo u najboljem redu, dobro smo odradili treninge u Zenici. Sada imamo dvije jake i kvalitetne utakmice, neće biti lagano jer igramo protiv dvije ozbiljne reprezentacije, ali mi ćemo dati sve od sebe da izborimo što bolji rezultat i pokažemo se selektoru. Najbitnije je da se borimo i pružimo svoj maksimum", kazao je Almir Bekić.

Podsjećamo, susreti protiv SAD i Meksika igraju se 29. januara i 1. februara (po našem vremenu).