Liga za prvaka
12

Bilbija donio pobjedu Zrinjskom protiv Krupe i lidersku poziciju na tabeli

Piše: K. H.
Foto: FK Krupa/Facebook
Foto: FK Krupa/Facebook
Ekipa Zrinjskog savladala je Krupu u meču 27. kola Premijer lige BiH minimalnim rezultatom 1:0 te će bar do gradskog derbija između Sarajeva i Željezničara biti lideri u Ligi za prvaka.

Zrinjski je agresivno krenuo prema golu Krupe od prve minute i vidjelo se da ekipa Bake Sliškovića želi osvojiti tri boda, ali domaći tim se odlično branio i nije dozvolio Plemićima da stvore veliku priliku kojom bi stigli u vodstvo.

Na početku meča izdvojili su se Filipović, Handžić i Bilbija, ali nisu postigli pogodak, pa je nakon prvog poluvremena na semaforu bio onaj početni rezultat, 0:0.

Ipak, već u drugoj minuti nastavka, Zrinjski dolazi u prednost. Filipović je probio po desnoj strani, centrirao je za Bilbiju, a povremeni reprezentativac BiH pogađa za sasvim zasluženo vodstvo svoje ekipe.

Ekipa iz Mostara nakon toga je sigurno čuvala prednost i nisu dozvolili domaćim da ozbiljnije ugrozi njihov gol, a s nova tri boda, Zrinjski će do bar do završetka gradskog derbija između Sarajeva i Željezničara biti lider Premijer lige.

Oni nakon 27 odigranih utakmica imaju 59 osvojenih bodova, jedan više od Željezničara, dok je Krupa ostala na petom mjestu sa 37 osvojenih bodova.