Primera
0

Bilbau baskijski derbi, Valencia bolja od Granade

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Valencia je u 26. kolu Primere protiv Granade ostvarila prvu gostujuću pobjedu u španskom nogometnom prvenstvu od novembra prošle godine. Slavili su Šišmiši 1-0 golom Sofianea Feghoulija.

Pogodio je alžirski veznjak rodom iz Francuske u 32. minuti i upisao svoj peti ovosezonski gol.

Za Valenciju je ostvarena pobjeda bila 12. ovosezonska i tek druga u ovoj kalendarskoj godini (prva je bila protiv Sportinga, op.a.). Dodajmo da je u ovoj utakmici podijeljeno čak 13 žutih kartona, od čega devet igračima Valencije. Požutjeli su među ostalima i strijelac Feghouli i španski reprezentativac Roberto Soldado koji je propustio upisati se u strijelce u šest posljednjih prvenstvenih susreta, što mu je najdulji negativan niz otkako je 2010. godine stigao u Valenciju iz Getafea.

Athletic Bilbao trijumfirao je na domaćem travnjaku u baskijskom derbiju protiv Real Sociedada 2-0 i tako se probio na četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka, ispred Malage. Oba gola za Bilbao zabio je Markel Susaeta, od čega je posebno lijep bio onaj deset minuta prije kraja iz slobodnog udarca.

 Primera, 26. kolo:

Athletic Bilbao – Real Sociedad 2-0 (Susaeta 24, 80) Granada – Valencia 0-1 (Feghouli 32) Zaragoza – Villarreal 2-1 (Garcia 85, Minero 90+3 / Martinuccio 16)

Redoslijed: 1. Real Madrid 64 (-1), 2. Barcelona 57, 3. Valencia 43, 4. Athletic Bilbao 37, 5. Malaga 37...