U svom stilu
30

Bijesni trener Rijeke ima novu hit izjavu: Užas, fuj, pa znao sam da ćete me ovo pitati

N. K.
Željko Sopić (Foto: Screenshot)
Željko Sopić (Foto: Screenshot)
Nogometaši Rijeke savladali su Lokomotivu u polufinalu Kupa Hrvatske rezultatom 1:0, a trener pobjedničkog tima Željko Sopić je veoma bijesan nakon utakmice dao izjavu u svom stilu.

Naime, Sopić je nerijetko ironičan imao brojne kritike na račun kvaliteta terena na kojem se igralo.

"Mislim da je bila veoma tvrda utakmica na lošem terenu. Sada najbolje glavu u pijesak i onda... Nema veze, šta. Teren je takav kakav jeste i kada pobijedite onda trebate likovati. Jedina istina je ta da smo prošli u finale Kupa i da je Pjaci zaplesalo koljeno na ovom 'predivnom' terenu. Ali dobro, to nije bitno, imamo milion igrača, jedan više-manje... Užas, fuj!", odbrusio je Sopić.

Novinar ga je potom pitao o jednoj situaciji zbog koje su se igrači bunili sudiji, što je Sopića dodatno izbacilo iz takta.

"Pa znao sam da ćete me ovo pitati, samo mene pitate u HNL-u za takvu situaciju, nikoga drugog ne biste pitali. Sada ću vam objasniti jednu stvar. Jedanput sam izgubio 'Kutiju šibica' jer sam priznao neku ruku ili ne znam šta... Zašto me pitate situaciju gdje dajemo Lokomotivi loptu, a oni je izbacuju u aut. Što me pitate to? Nemam nikakav komentar, mogli su odbraniti korner i sve bi bilo u redu. Ajde, više...", bijesno je odgovorio Sopić.