"Pređi u City i mrtav si"
0

FOTO / Bijesni navijači opsjedaju kuću Waynea Rooneyja

Sarajevo-x.com
Priča oko odlaska napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja dobila je novi epilog nakon što je u četvrtak navečer ispred njegovog doma reagovala policija zbog navijača koji su se okupili i skandirali "pređi u Manchester City i umrijet ćeš".

Rooney, koji razmišlja o odlasku sa Old Trafforda, izazvao je lavinu žestokih protesta navijača Manchester Uniteda tvrdnjama da je spreman napustiti slavni engleski tim, jer se sa upravom ne može dogovoriti o uslovima produženja ugovora.

Pogrdni transparenti i skandiranje upućeno nekadašnjem miljeniku publike mogli su se vidjeti i čuti na Old Traffordu tokom utakmice Lige prvaka sa Bursasporom, ali je animozitet dobio novu dimenziju nakon što je policija rastjerala 30-ak osoba koje su se okupile pred njegovom kućom.

Grupa muškaraca sa kapuljačama i maskama Erica Cantone na glava pojavila se pred Rooneyjevom kućom oko 8.30 sati po lokalnom vremenu, zbog čega je pozvana i policija.

Osam policajaca stiglo je mjesto događaja, a okupljene su uspjeli udaljiti od kuće mirnim putem, bez uhapšenih osoba.

Pretpostavlja se da je Rooney bio u kući tokom incidenta, ali se nije obratio okupljenim navijačima.

Iz kluba su rekli da su upoznati sa incidentom, ali da su sigurnosni detalji vezani za Rooneyja privatna stvar, piše "Daily Telegraph".