Nek' se zna ko je glavni
0

Bijesni Capello zavitlao pladanj u zid!

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Jedan je nogometaš prilikom boravka engleske reprezentacije u Ukrajini potajice ispod stola ispisivao sms-poruku na zajedničkoj večeri. Selektor je poludio kad ga je primijetio.

Za News of the World događaj iz Ukrajine prepričao je jedan neimenovani izvor iz reprezentativnog stožera. Nije poznato koji je igrač napravio “prekršaj” niti je poznato točno vrijeme izljeva bijesa Fabija Capella. Za vjerovati je, međutim, da se sve odigralo uoči utakmice i poraza kojim su Englezi Hrvatsku izbacili sa Svjetskog prvenstva.

  • Na obaveznim zajedničkim večerama igrači sjede za dva stola, dok stručni stožer sjedi za trećim. Tokom obroka, Capello je primijetio da jedan njegov igrač tipka po mobilnom telefonu ispod stolnjaka. Prije no što su svi uopće stigli primijetiti što se dogodilo, Capello se iznenada podigao, uzeo sa stola jedan metalni pladanj te ga zavitlao prema zidu.

  • Nakon toga se pošteno izvikao na igrače rekavši da je sve što traži jedan sat tokom obroka bez ometanja, pogotovo bez mobilnih telefona.

  • Igrači su bili šokirani. Vidjeli su ga i prije bijesnog, ali nikada na ovaj način. Ostatak večere proveli su u apsolutnoj tišini izbjegavajući makar pogledati u pravcu selektora. Ukoliko ih je Talijan htio podsjetiti ko je glavni, sasvim je sigurno uspio – citiraju Englezi vlastiti izvor.

Capello zabranjuje igračima korištenje mobitela u svlačionici i tokom svih obroka. Traži od igrača da zajednički dolaze i odlaze s objeda, da ne kasne na sastanke i na okupljanja pred odlaske na trening, a također zahtijeva i striktno držanje pravila odijevanja. Svi igrači moraju nositi službena odijela, kopčati gumbe do vrata, a kravatu vezati u čvrsti čvor.

Jedino što je igračima dopušteno jest slušati muziku na iPodu.