Nije još gotovo
20

Bijeljina i Doboj kod Kaknja u fokusu posljednjeg kola Premijer lige

Piše: N. K.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Utakmice posljednjeg 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas od 17:00 sati, a u fokusu su mečevi koji se igraju u Bijeljini i Doboju kod Kaknja.

Nakon što je Sarajevo već ranije osiguralo titulu prvaka, Zrinjski i Široki Brijeg igranje u Evropi te Krupa i GOŠK ispadanje u Prvu ligu FBiH, jedina nepoznanica je pozicija broj "četiri" na tabeli Premijer lige.

Naime, Željezničar je matematički osigurao posljednje mjesto koje vodi u evropska takmičenja, ali Prvostepena komisija za licenciranje Nogometnog saveza BiH Plavima nije izdala licencu za igranje u Evropi.

Kako je odluka Drugostepene komisije prolongirana, Radnik i Mladost su i dalje u igri za Evropu, ukoliko tim s Grbavice ne dobije licencu. Radnik je trenutno šesti s 41 osvojenim bodom, Mladost ima bod manje, dok petoplasirani Čelik nije ni aplicirao za licencu.

Ekipa iz Bijeljine danas će na svom terenu dočekati Slobodu i s pobjedom će osigurati mjesto ispred Mladosti koja dočekuju Krupu.

U ostalim "revijalnim" utakmicama Željezničar gostuje Tuzla Cityju, Sarajevo će na megdan GOŠK-u u Gabeli, Zvijezda 09 će dočekati Zrinjski, dok će u Zenici snage odmjeriti Čelik i Široki Brijeg.

Parovi 33. kolo:

Mladost - Krupa Radnik - Sloboda Čelik - Široki Brijeg Tuzla City - Željezničar Zvijezda 09 - Zrinjski GOŠK - Sarajevo

Tabela: