Mali nogomet
0

BiH u polufinalu evropskog prvenstva katoličkih svećenika

FENA
U polufinalu četvrtog Evropskog prvenstva katoličkih svećenika u malom nogometu, koje će se održavati od 16. do 19. februara u portugalskom gradu Braga, igrat će malonogometne svećeničke reprezentacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske i domaćina Portugala.

Reprezentacija naše zemlje igrat će 19. februara protiv domaćina Portugala koji je u prvom dijelu takmičenja bili vrlo uvjerljiv s tri pobjede i jednim neriješenim rezultatom protiv reprezentacije Hrvatske.

U drugom polufinalu igrat će reprezentacija svećenika Hrvatske protiv Poljske što je repriza finala prošlog evropskog prvenstva održanog prije dvije godine u Sarajevu kada je reprezentacija Poljske pobijedila izvođenjem jedanaesteraca iako su u predtakmičenju izgubili od Hrvatske čak s 3:0.

Svećenici Bosne i Hercegovine jučer su pobijedili reprezentacije Slovenije, Španije i Slovačke dok su poraženi od Poljske od koje su poraženi i u polufinalu prošlog prvenstva u Sarajevu kada je ekipa Poljske postigla pobjedonosni pogodak u posljednjoj sekundi utakmice.

Svećenička reprezentacije Hrvatske do polufinala je došla pobjedama protiv Austrije i Mađarske te neriješenim rezultatom protiv Portugala, a pretrpjeli su iznenađujući poraz protiv Italije.

Danas, 18. februara svećenici će sudjelovati na hodočašću u jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta u Fatimi gdje će moliti za svoje krajevne crkve i cijelu Crkvu kao i za sve narode u zemljama iz kojih dolaze, a večeras predviđen prijem kod biskupa Porta mons. D. Manuela Clementea

Prvenstvo je započelo u ponedjeljak, 16. februara svečanim misnim slavljem u katedrali u Bragi koje je predslavio predsjednik Portugalske biskupske konferencije i nadbiskup Brage D. Jorge Ferreira da Costa Ortiga.