|

BiH u martu protiv Švicarske, odbijene ponude Crne Gore i Makedonije

BiH u martu protiv Švicarske, odbijene ponude Crne Gore i Makedonije
39
A
Anadolija
2.12.2015. u 11:44
42
komentara
39

dijeljenja
BiH u martu protiv Švicarske, odbijene ponude Crne Gore i Makedonije
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu 2016. godine gotovo sigurno igrat će prijateljsku utakmicu sa Švicarskom, čiji je selektor Sarajlija Vladimir Petković.
Tačan datum odigravanja martovske utakmice odredit će u narednim danima Fudbalski savez Švicarske, a jasno je i da će meč igrati u Švicarskoj. Ugovor o odigravanju susreta trebao bi uskoro biti i potpisan, jer su ponuđenim uslovima zadovoljni u Fudbalskom savezu BiH, potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) u NSBiH.

Na sastanku čelnika nacionalnih Saveza jugoistočne Evrope održanom prošle sedmice u Budvi ponudu za odigravanjem test susreta reprezentaciji BiH uputili su Crna Gora i Makedonija. Međutim, pozive iz Podgorice i Skoplja u NSBiH "stavili su na čekanje“. Konkretnije, izvjesno je da sa Makedonijom i Crnom Gorom, barem u martovskom i junskom FIFA terminu za odigravanje prijateljskih utakmica, BiH će se neće sastati.

U junu su u roku od sedam dana dva termina za prijateljske mečeve, te bi kako sada stvari stoje BiH na poziv Vahida Halilhodžića, selektora Japana u tom periodu mogla biti učesnik Kirin kupa u zemlji izlazećeg sunca. Isto tako, postoje i ponude za odigravanje susreta u Južnoj Koreji i Kini, koje su, također, finansijski prihvatljive za NSBiH.

No, u državnom Savezu sa sjedištem u Sarajevu nadaju se i da će neke od jakih evropskih reprezentacija pripremajući se za nastup na Euro 2016 ponuditi BiH u junu da im "sparinguje“, pa bi u tom slučaju izabranici selektora Mehmeda Baždarevića imali provjere na svom kontinentu.  
Prijavi grešku


Komentari (42)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...