Žrijeb selekcija U-19
0

BiH u grupi s Engleskom, Ukrajinom i Irskom

Sarajevo-x.com
Finalisti takmičenja 2008/09. Ukrajina i Engleska ponovo će se ove sezone susreti u okviru evropskih nogometnih kvalifikacija za selekcije do 19 godina. Žrijeb u Nyonu u istu grupu (grupu 3) smjestio je i Bosnu i Hercegovinu i Irsku.

Ukrajina je Englesku pobijedila ispred 25.000 navijača u Donetsku 2. avgusta ove godine, te tako postala prva nacija koja je kao domaćin osvojila turnir.

Četverostruki prvaci Španci imat će nešto lakši zadatak, pošto su u grupi 4 sa Norveškom, Turskom i Azerbejdžanom. Njemački reprezentativci, koji su 2008. odnijeli titulu, u grupi su 6 sa Holandijom, Slovačkom i Poljskom.

U grupi 1 su Hrvatska, Škotska, Belgija i Crna Gora, u grupi 2 Portugal, Mađarska, Rumunija i Grčka, dok su u grupi 5 Italija, Rusija, Češka Republika i Sjeverna Irska.

Srbija je sa Švicarskom, Danskom i Austrijom u grupi 7.

Utakmice naše grupe igraju se u Ukrajini od 26. do 31. maja naredne godine.Ovo takmičenje predstavlja drugi krug kvalifikacija, a pobjednici grupa sljedećeg ljeta odlaze na finalni turnir koji će se narednog ljeta odigrati u Francuskoj, čija se selekcija kao domaćin automatski kvalifikovala za ovaj nivo takmičenja.

Naše momke predvodit će selektor Zoran Bubalo.