|

BiH u grupi s Engleskom, Ukrajinom i Irskom

BiH u grupi s Engleskom, Ukrajinom i Irskom
0
S
Sarajevo-x.com
9.12.2009. u 14:19
1
komentara
0

dijeljenja
BiH u grupi s Engleskom, Ukrajinom i Irskom
Finalisti takmičenja 2008/09. Ukrajina i Engleska ponovo će se ove sezone susreti u okviru evropskih nogometnih kvalifikacija za selekcije do 19 godina. Žrijeb u Nyonu u istu grupu (grupu 3) smjestio je i Bosnu i Hercegovinu i Irsku.
Ukrajina je Englesku pobijedila ispred 25.000 navijača u Donetsku 2. avgusta ove godine, te tako postala prva nacija koja je kao domaćin osvojila turnir.

Četverostruki prvaci Španci imat će nešto lakši zadatak, pošto su u grupi 4 sa Norveškom, Turskom i Azerbejdžanom. Njemački reprezentativci, koji su 2008. odnijeli titulu, u grupi su 6 sa Holandijom, Slovačkom i Poljskom.

U grupi 1 su Hrvatska, Škotska, Belgija i Crna Gora, u grupi 2 Portugal, Mađarska, Rumunija i Grčka, dok su u grupi 5 Italija, Rusija, Češka Republika i Sjeverna Irska.

Srbija je sa Švicarskom, Danskom i Austrijom u grupi 7.

Utakmice naše grupe igraju se u Ukrajini od 26. do 31. maja naredne godine.Ovo takmičenje predstavlja drugi krug kvalifikacija, a pobjednici grupa sljedećeg ljeta odlaze na finalni turnir koji će se narednog ljeta odigrati u Francuskoj, čija se selekcija kao domaćin automatski kvalifikovala za ovaj nivo takmičenja.

Naše momke predvodit će selektor Zoran Bubalo.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...