Zvjezdan Misimović
0

BiH je favorit na svom terenu protiv svakoga

Totalsport
Nogometaši Bosne i Hercegovine na pragu su drugog mjesta svoje kvalifikacijske skupine 5 za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

Dva kola prije kraja imaju četiri boda više od trećeplasirane Turske (16-12) i ako u subotu osvoje tri boda u Tallinnu, osigurat će drugo mjesto (iza Španjolske) i dvije dokvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo.

  • Uvjeren sam da možemo obaviti posao. Bit ćemo sigurno drugi na ljestvici, vjerujem da ćemo već nakon Tallinna osigurati tu poziciju - rekao je Zvjezdan Misimović, 27-godišnji vezni igrač Wolfsburga ili, kako su ga na Fifa.com nazvali, "srce BiH reprezentacije".

Ako u Tallinnu ne uspiju, onda će nogometaši Miroslava Blaževića biti osuđeni na pozitivan rezultat protiv europskog prvaka Španjolske na domaćem terenu, u posljednjem kolu.

  • Na domaćem terenu smo favoriti protiv svakoga, preciznije, možemo pobijediti apsolutno svaku momčad na svijetu. Makar, moram reći da nam još nešto nedostaje da dođemo na višu razinu, onu najjačih svjetskih momčadi.

Misimović je za Fifa.com objasnio u čemu je tajna uspjeha Bosne i Hercegovine u tekućim kvalifikacijama.

  • Mnogi od nogometaša koji sada igraju u A vrsti su zajedno već duže vrijeme. Isto tako, igram s Džekom svakodnevno u Wolfsburgu, Salihović i Ibišević su zajedno u Hoffenheimu. Povezani smo kroz godinu i to nas čini jačima - rekao je Misimović.