Prijateljski meč
164

Tok utakmice / BiH - Iran 0:2

N. K.
Detalj s utakmice na Koševu (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: D. S./Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" poražena u prijateljskoj utakmici od selekcije Irana rezultatom 2:0, a na portalu Klix.ba mogli ste pratiti tekstualni prijenos meča iz Sarajeva.
90' - Gotova je utakmica. Iran je pobijedio 2:0.

90' - Iran vodi 2:0! Ghaedi sjajno pogađa suprotni ugao i Iran tako rješava pitanje pobjednika večeras. Zasluženo vodstvo.

85' - Brojne izmjene su ispresjecale utakmicu. Teško će naša reprezentacija ovdje izbjeći poraz.

78' - Loš nogomet na Koševu. Iranci iskusno čuvaju prednost, a izabranicima Duška Bajevića ništa ne polazi za nogom u ovim trenucima.

68' - Ramanović je uputio dobar udarac iz daljine, ali je bio neprecizan. Nešto bolji period igre naše selekcije.

56' - Iranci smiruju igru, čini se da znaju šta žele danas na Koševu. U međuvremenu Bajević u igru ubacuje Kadušića i Prevljaka. Izašli su Hadžić i Nastić.

46' - Šok za Zmajeve na otvaranju drugog poluvremena. Iran vodi! Amiri je ukrao loptu Nastiću, a onda je Rezaei lijepim i preciznim udarcem matirao Pirića za 0:1. Naša selekcija je izuzetno neoprezno ušla u drugo poluvrijeme.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Selektor Bajević je izvršio dvije izmjene. Izašli su Pjanić i Gojak, a ušli Cimirot i Hodžić.

45' - Pjanić je imao šansu iz slobodnog udarca s ivice šesnaesterca dovesti Zmajeve u vodstvo, ali je pogodio živi zid. Ubrzo je sudija odsvirao kraj prvog poluvremena.

40' - Obje ekipe prave greške u dodavanjima, pogotovo u odsutnim trenucima pa je to jedan od glavnih razloga zašto su izostale velike prilike. Vjerovatno će prvo poluvrijeme biti okončano bez pogodaka.

28' - Gotovo četiri minute nije se igralo zbog ukazivanja pomoći Khalilzadehu kojeg je u žaru borbe nagazio Tatar. Zaista je iznenađujuće da je ova pauza ovoliko trajala.

18' - Već u narednom napadu Iranci ponovo izlaze u situaciju jedan na jedan. I ovaj put je Burić pravovremeno intervenisao i spasio bh. tim. Međutim, prilikom odbrane se povrijedio pa je Bajević morao već u 22. minuti zamijeniti golmana. U nastavku meča branit će Kenan Pirić.

17' - Velika prilika za Iran! Tatar je katastrofalno pogriješio predavši loptu iranskom napadaču Razeiju koji je izašao sam pred Burića. Ipak, naš golman mu čita namjere i sjajno interveniše.

13' - Nakon nešto mirnijeg perioda igre Iran je mogao do dobre prilike za postizanje gola nakon greške Pjanića. Ipak, u posljednji tren je reagovao Saničanin te je spasio bh. tim.

3' - Odmah prva prijetnja po gol Irana. Hadžić je uputio dobar udarac iz daljine, ali je golman Irana bio spreman i bez problema otklonio opasnost.

1' - Počela je utakmica na Koševu. Sretno Zmajevi!

17:55 - Igrači izlaze na teren. Izvode se himne dvije države i sve je spremno za početak utakmice koju će suditi Milovan Milačić iz Crne Gore.

Reprezentativci BiH se zagrijavaju (Foto: D. S./Klix.ba)
Reprezentativci BiH se zagrijavaju (Foto: D. S./Klix.ba)

17:50 - Zmajevi su s Iranom do sada igrali šest susreta. U pet prijateljskih susreta Iran je slavio četiri puta uz jedan remi. Prvi susret je odigran 22. jula 2001. godine u Bihaću kada je rezultat glasio 2:2. Nakon toga Iran je slavio četiri uzastopna puta (10. august Iran - BiH 4:0, 2. februar 2005. Iran - BiH 2:1, 31. maj 2006. Iran - BiH 5:2, 12. august 2009. BiH - Iran 2:3 na Koševu), a u jedinom takmičarskom duelu Zmajevi su slavili i to na Svjetskom prvenstvu u Brazilu rezultatom 3:1.

17:40 - "Rezultat je bitan, to ćete vidjeti i po sastavu koji će izaći. Izvest ćemo najbolji mogući sastav za koji smatramo da može ostvariti pobjedu. Želimo pružiti priliku igračima koji su manje igrali i koji su debitanti. Vjerovatno nećemo biti u mogućnosti svima pružiti priliku, ali dobar dio njih će igrati uz podršku iskusnijih reprezentativaca", rekao je Bajevićev pomoćnik Slaven Musa na jučerašnjoj konferenciji za medije.

17:30 - Trojica Zmajeva Samir Zeljković, Ajdin Hasić i Haris Hajradinović pozitivni su na koronavirus i van su protokola za večerašnju utakmicu, informacija je koja je potvrđena portalu Klix.ba samo sat prije početka utakmice.

17:15 - Stigli su nam početni sastavi. Selektor reprezentacije BiH Dušan Bajević očekivano će izvesti kombinovan sastav u kojem će šansu dobiti čak tri debitanta u državnom dresu - Josip Ćorluka, Amar Rahmanović i Irfan Hadžić.

Od prve minute igrat će Burić, Ćorluka, Kovačević, Saničanin, Nastić, Lončar, Pjanić, Rahmanović, Tatar, Hadžić i Gojak.

Iran će meč početi u sastavu: Abedzedeh, Moharrami, Khalilzadeh, Pouraliganji, Hajsafi, Kanaanizadegan, Mohammadi, Gholizadeh, Kaveh, Amiri i Nourollahi.

17:00 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos meča između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Irana. Utakmica počinje u 18 sati, a igra se na stadionu "Asim Ferhatović Hase" prvi put nakon sedam godina.