EP u Hrvatskoj
2

BiH igra protiv Srbije, za plasman u četvrtfinale treba pobjedu od dva gola razlike i trijumf Njemačke nad Ircima

Piše: Edin Isanović
Bh. kadetska reprezentacija danas na stadionu NK Pomorac u Kotreni igra treću utakmicu u okviru grupe C na Evropskom prvenstvu protiv vršnjaka iz Srbije. I pored dva poraza od Njemačke 5:0 i Irske 2:1, izabranici Sakiba Malkočevića imat će priliku da se plasiraju u četvrtfinale. Za to im je danas potrebna pobjeda od dva ili više golova razlike i trijumf Njemačke nad Irskom.

Šef državnog bh. tima vjeruje u pobjedu svojih izabranika.

''I pored dva poraza imamo priliku da u trećoj utakmici izborimo plasman u sljedeću fazu takmičenja. Prije svega želim da ponovimo igru kao protiv Irske u drugom poluvremenu. Želimo pokušati da ostvarimo pobjedu od dva gola razlike koja bi nam, uz trijumf Njemačke nad Irskom, omogućila prolazak dalje. Moramo dati sve od sebe kako bismo iskoristili tu šansu koju još uvijek imamo. Naravno da će to biti teško jer Srbija ima tri boda više i jaku ekipu, ali nadam se da će ovaj put i sreća biti na našoj strani, što nije bio slučaj u prethodnom meču", kazao je Malkočević.

Reprezentativac Emir Sejdović se također nada pobjedi te plasmanu u drugi krug.

''U prvoj utakmici s Njemačkom nismo bili na našem nivou, ali smo protiv Irske dobro igrali, iako nismo iskoristili šanse. Moramo imati bolju realizaciju u trećoj utakmici", smatra kadetski reprezentativac BiH.

Ukoliko bh. tim pobijedi, a Njemačka savlada Irsku, situacija u grupi bi se zakomplikovala. Srbija, Irska i naša reprezentacija imale bi po tri osvojena boda pa bi putnika u četvrtfinale odlučila gol razlika u kojoj se ne računaju ishodi mečeva s liderom Njemačkom.

Meč Bosna i Hercegovina - Srbija na programu je u 12:00 sati.

Tabela: