Prijateljski susret
0

BiH dobila poziv da igra u Libiji

Sarajevo-x.com
A reprezentacija Bosne i Hercegovine pozvana je da odigra prijateljsku utakmicu protiv selekcije Libije u novembru ove godine.

Selektor bh. nacionalnog tima Miroslav Ćiro Blažević potvrdio je ovu informaciju i otkrio detaljnije informacije o gostovanju.

“Tačno je da Libija želi da nas ugosti. Gadafijev sin, Al Saadi je igrao jedno vrijeme u Italiji, fudbalski je verziran. On je svoju želju da ugosti BiH, prenio uvaženom muftiji Ševki Omerbašiću, koji je i moj veliki prijatelj. Kako je ponuda zanimljiva, vjerovatno ćemo prihvatiti poziv,” objasnio je selektor bh. fudbalskog tima.

Do fudbalskog susreta između naše zemlje i Libije trebalo bi doći u novembru 2008. godine, a tu priliku Ćiro bi trebao iskoristiti za testiranje mladih igrača.

“To je zgodna prilika da testiramo najbolje igrače iz BiH i one koje do sada nismo pozivali. Ta je utakmica dobrodošla kako zbog odnosa dvije prijateljskih država, tako i zbog sportskih razloga. Duga pauza do naredne kvalifikacijske utakmice u Briselu ne bi valjala. Svaki termin treba iskoristiti,” poručio je Miroslav Ćiro Blažević, koji od danas prisustvuje trenerskom simpoziju u Beču.