{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH - Danska, definitivno na Koševu

25.9.2003. u 19:57
4
0
BiH - Danska, definitivno na Koševu
4
BiH - Danska, definitivno na Koševu
Evropska nogometna federacija (UEFA) odbila je žalbu Nogometnog saveza BiH zbog promjene mjesta igranja kvalifikacijskog susreta BiH – Danska.
U pismu UEFA-e, koje je danas stiglo u NSBiH, navodi se da se Evropska nogometna federacija neće ponovo vraćati na odluku, koja je donesena 16., a potvrđena 19. septembra i neće razmatrati prijedlog NSBiH za poboljšanje uslova na stadionu u Zenici za susret sa Danskom, javio je Hayat.

UEFA je saopštiila da je bila previše povjerljiva kada je dozvolila NSBiH da se utakmice protiv Luksemburga i Norveške igraju u Zenici.

"Tek nakon posljednje utakmice postali smo svjesni da je previše gledalaca pušteno u stadion, koji ima samo 6.500 sjedišta. Ovo je jasno kršenje pravilnika UEFA i to će dovesti do poticaja disciplinskog procesa. Drugi važan aspekt je činjenica da je utakmica s Norveškom pokazala da objekti za medije nisu po standardnim zahtjevima za ovu kategoriju utakmica (press je smješten preko puta svlačionica, prostor je premali i nema odgovarajuće miješane zone)", stoji u pismu UEFA, koje je potpisao izvršni direktor Gerhard Aigner.

Olimpijski stadion Koševo

Generalni sekretar NSBiH Munib Ušanović izjavio je da NSBiH nije zadovoljan odgovorom UEFA-e.

"Nije nam jasno kako je UEFA mogla dozvoliti odigravanje susreta sa Luksemburgom i Norveškom, a tek mjesec dana nakon što je potvrdila da objekt zadovoljava uvjete, donijeti suprotnu odluku. Ovo nije fer ne samo prema našoj reprezentaciji nego i prema reprezentacijama Luksemburga i Norveške”, rekao je Ušanović.

UEFA je saopćila da će kazniti NSBiH zbog ponašanja navijača BiH koji žive u Skandinaviji. Prema Ušanovićevim riječima odluka o visini kazne očekuje se tokom dana.

UEFA je odredila i sudije za posljednji kvalifikacijski susret protiv Danske. Susret će voditi Englezi sa Grahamom Barberom na čelu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li ste zadovoljni igrama nogometne reprezentacije BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: