{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH - Danska, definitivno na Koševu

25.9.2003. u 19:57
4
0
BiH - Danska, definitivno na Koševu
4
BiH - Danska, definitivno na Koševu
Evropska nogometna federacija (UEFA) odbila je žalbu Nogometnog saveza BiH zbog promjene mjesta igranja kvalifikacijskog susreta BiH – Danska.
U pismu UEFA-e, koje je danas stiglo u NSBiH, navodi se da se Evropska nogometna federacija neće ponovo vraćati na odluku, koja je donesena 16., a potvrđena 19. septembra i neće razmatrati prijedlog NSBiH za poboljšanje uslova na stadionu u Zenici za susret sa Danskom, javio je Hayat.

UEFA je saopštiila da je bila previše povjerljiva kada je dozvolila NSBiH da se utakmice protiv Luksemburga i Norveške igraju u Zenici.

"Tek nakon posljednje utakmice postali smo svjesni da je previše gledalaca pušteno u stadion, koji ima samo 6.500 sjedišta. Ovo je jasno kršenje pravilnika UEFA i to će dovesti do poticaja disciplinskog procesa. Drugi važan aspekt je činjenica da je utakmica s Norveškom pokazala da objekti za medije nisu po standardnim zahtjevima za ovu kategoriju utakmica (press je smješten preko puta svlačionica, prostor je premali i nema odgovarajuće miješane zone)", stoji u pismu UEFA, koje je potpisao izvršni direktor Gerhard Aigner.

Olimpijski stadion Koševo

Generalni sekretar NSBiH Munib Ušanović izjavio je da NSBiH nije zadovoljan odgovorom UEFA-e.

"Nije nam jasno kako je UEFA mogla dozvoliti odigravanje susreta sa Luksemburgom i Norveškom, a tek mjesec dana nakon što je potvrdila da objekt zadovoljava uvjete, donijeti suprotnu odluku. Ovo nije fer ne samo prema našoj reprezentaciji nego i prema reprezentacijama Luksemburga i Norveške”, rekao je Ušanović.

UEFA je saopćila da će kazniti NSBiH zbog ponašanja navijača BiH koji žive u Skandinaviji. Prema Ušanovićevim riječima odluka o visini kazne očekuje se tokom dana.

UEFA je odredila i sudije za posljednji kvalifikacijski susret protiv Danske. Susret će voditi Englezi sa Grahamom Barberom na čelu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: