Kvalifikacije za SP
2.1k

BiH će protiv Belgije igrati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
FIFA je danas suspendovala stadion Bilino Polje u Zenici na jedan meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji.

Naša reprezentacija do kraja kvalifikacija igra samo jedan susret kod kuće i to protiv Belgije u pretposljednjem kolu 7. oktobra.

Ta utakmica, koja bi mogla biti ključna za Zmajeve kada je u pitanju odlazak na smotru najboljih svjetskih reprezentacija, po svemu sudeći bit će odigrana na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu, iako još uvijek iz NSBiH nema zvaničnog stava kada je u pitanju mjesto odigravanja meča protiv Belgije.

Koševski stadion je jedini uz Bilino Polje koji ispunjava stroge uslove FIFA-e za odigravanje utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a u narednim danima bi NSBiH trebao uputiti i zvaničan dopis FIFA-i sa prijavom našeg najvećeg stadiona za utakmicu protiv Belgije.

BiH će, osim susreta sa Belgijom, do kraja kvalifikacija igrati i tri puta u gostima i to na Kipru (31. august), Gibraltaru (3. septembar) i u Estoniji (10. oktobar).

Naša reprezentacija je treća u grupi H sa 11 bodova, odnosno bodom manje od drugoplasirane Grčke i pet bodova manje od lidera Belgije.