Izvršni komitet UEFA-e potvrdio
0

BiH će biti suspendovana 1. aprila ako ne bude promjena

Sarajevo-x.com
Izvršni komitet krovne evropske fudbalske organizacije UEFA-e na svom je zasjedanju u Parizu potvrdio da će Nogometni/fudbalski savez naše zemlje biti suspendovan od aprila ukoliko ne donese neophodne izmjene Statuta, prije svega odluku o uvođenju funkcije jednog predsjednika.

Situacija u našem fudbalu zauzela je značajno mjesto na sjednici Izvršnog komiteta UEFA-e, a zaključak je potvrda prijetnji koje su UEFA i FIFA ranije uputile na adresu Saveza.

Podsjećamo da se BiH sastaje sa Rumunijom 26. marta u Zenici. U toj nam je utakmici neophodna pobjeda da bi zadržali šanse za prolazak dalje, ali bi pobjeda vrlo lako mogla biti uzaludna ako Skupština Saveza ne donese odluku o izmjeni Statuta.

Osim stanja u bh. fudbalu izvršni komitet UEFA-e bavio se kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Evropu će na najvećem fudbalskom takmičenju predstavljati 13 reprezentacija, a u kvalifikacijama će učestovati iste 53 reprezentacije.

Generalni sekretar UEFA-e Gianni Infantino rekao je da je Izvršni komitet odobrio preporuke radnih grupa koje se bave problemom korupcije i namještanja utakmica, a koje se odnose na uspostavljanje mreže kancelarija širom Evrope sastavljenih od državnih saveza i saradnje sa državnim institucijama.