Nogomet
0

Bierhoff: 'Džeko je pravi čovjek za Milan'

Totalsport
Bivši napadač njemačke nogometne reprezentacije, a danas aktuelni sportski direktor iste, Oliver Bierhoff, komentirao je mogućnost transfera bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeke (23) u Milan.

Kao bivši igrač Milana (1998.-2001.) Bierhoff je dobro upoznat sa stanjem u tom klubu, te smatra da bi Džeko bio idealno rješenje za “rossonere” i da bi on upotpunio prazninu nastalu transferom Kake u Real Madrid (67,2 miliona eura).

  • Džeko je prošle godine zabio puno golova (26 bundesligaških) i dokazao je svoju kvalitetu. On je miran i velikodušan momak. Nije tako zvučno ime, ali u skladu je s Milanovom trenutnom ekonomskom situacijom. On je veliki talent i gladan je uspjeha – rekao je Bierhoff za Gazzettu dello Sport.

Nakon transfera Kake u Real Milanovi su navijači žestoko protestovali pred upravom kluba, a čini se sve izglednijim da bi Kakinim stopama mogao i Andrea Pirlo, samo u pravcu Chelseaja.

  • Potpuno razumijem osjećaje Milanovih navijača, ali takva je situacija da treba srezati velike treškove. Ako nemate dovoljno novca, tada vam trebaju igrači koji koštaju manje, ali su veliki potencijali. Džeko je jedan od takvih igrača – zaključio je Bierhoff.

Dosadašnji pregovori na relaciji Milan-Wolfsburg nisu urodili plodom, pošto iz njemačkog prvaka traže između 25 i 30 miliona eura za igrača s kojim imaju ugovor još dvije sezone, dok su iz talijanskog kluba spremni platiti između 15 i 20 miliona eura.