Premiership
9

Bielsa prije utakmice najavio početnu postavu pa izgubio od West Hama na svom terenu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa West Hama pobijedila je Leeds u prvom meču 12. kola engleskog Premiershipa rezultatom 2:1 te se na taj način popela na petu poziciju na tabeli.

Tim Marcela Bielse puno bolje je otvorio meč, već u drugoj minuti golman West Hama Fabianski srušio je Bamforda, a sudija Oliver pokazao na bijelu tačku. Iako je u prvom pokušaju odbranio udarac, Fabianski se nakon ponovljenog penala nije uspio iskupiti za svoju grešku i domaći tim je vodio sa 1:0.

Ipak, vodstvo je trajalo samo do 25. minute kada Bowen centrira iz kornera, a sjajni Soucek glavom pogađa za 1:1. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Ključni trenutak meča desio se u 80. minuti kada je West Ham, opet nakon prekida, postigao pogodak preko Ogbonne i tako stigao do pobjede i šestoj trijumfa u ovoj sezoni.

Iako je trener Leedsa uoči meča hrabro najavio početnu postavu koja će igrati protiv West Hama, na kraju se to nije pokazalo kao najbolja ideja pa njegov tim nakon ovog poraza ostaje na 14. poziciji sa isto toliko osvojenih bodova.

S druge strane, West Ham je na petoj poziciji nakon nekompletnog 12. kola i trenutno imaju 20 osvojenih bodova.

Leeds - West Ham 1:2

Tabela: