"Nisam ništa uradio"
13

Bielsa kritikovan da je nekorektan pa poručio: Neću vam više otkrivati startnih 11

K. H.
Marcelo Bielsa (Foto: EPA-EFE)
Marcelo Bielsa (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Leeds Uniteda Marcelo Bielsa rekao je britanskim novinarima da im više neće otkrivati startnu postavu svog tima nakon što je to uradio uoči meča protiv West Hama u kojem je njegov tim izgubio rezultatom 2:1.

Bielsa je na konferenciji za medije uoči meč protiv West Hama izdiktirao startnu postavu Leedsa za taj susret, što se na kraju ispostavilo kao tačno, a iako je njegov tim imao vodstvo od 1:0, na kraju je doživio poraz rezultatom 2:1.

Ovaj argentinski stručnjak kaže da nije uradio ništa nekorektno, iako se tako pokušava predstaviti u tamošnjoj javnosti.

"Nisam uradio ništa nekorektno, nekorektno je misliti da to što znate startnih 11 protivničkog tima daje neku prednost. To nije prednost, a kako bih izbjegao ovakvu i sličnu situaciju, neću više odgovarati na pitanje koji će igrači igrati", rekao je Bielsa.

Nakon toga, dodatno je objasnio svoje riječi i zbog čega je na konferenciji za medije pročitao sastav svog tima.

"Startnu postavu sam dao jer su novinari pitali za igrače na određenim pozicijama, a ja sam spontano dao 11 igrača koji trebaju igrati na tim mjestima", dodao je menadžer Leedsa.

Leeds u narednom meču igra protiv Newcastlea na svom terenu, a nakon toga ih očekuje duel protiv Manchester Uniteda.