Pozvao selektora
38

Biden održao inspirativan govor nogometašima: Spreman sam zaigrati, idemo ih sve šokirati

D. P.
Amerikanci su spremni za nastup (Foto: Screenshot)
Amerikanci su spremni za nastup (Foto: Screenshot)
Američki predsjednik Joe Biden obavio je poseban razgovor sa selektorom Sjedinjenih Američkih Država Greggom Berhalterom uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Biden je pozvao selekciju koja je već u Kataru i koja večeras igra svoj prvi meč grupne faze protiv Velsa. Pozvao je selektora Berhaltera kako bi mu poželio sreću, ali se uspio i našaliti.

"Treneru, daj mene. Spreman sam igrati", počeo je poziv šaljivim dijelom razgovora.

Nakon toga Biden je poručio da je svjestan kako nogometni tim SAD-a nema kvalitet kao neke druge reprezentacije, ali da uz ostavljanje "srca na terenu", može se doći do šokantnog rezultata.

"Znam da smo autsajderi, ali reći ću vam nešto. Čovječe, u svom timu imaš neke od najboljih igrača svijeta. Predstavljate ovu zemlju i znam da ćete igrati srcem. Idemo ih sve šokirati", naglasio je Biden Berhalteru.

Selektor SAD-a je poručio Bidenu da svi nogometaši slušaju razgovor, a onda im je američki predsjednik poslao poruku.

"Nastavite vjerovati jedni drugima, igrajte što jače možete. I da znate, cijela država navija za vas", zaključio je 46. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Ovaj trenutak izazvao je euforiju kod igrača i vidjelo se koliko im Bidenov poziv znači. Nešto slično učinio je Barack Obama 2015. godine, kada je pozvao ženski nogometni tim koji je osvojio Svjetsko prvenstvo.