Nogomet
0

Bičakčić: Posebno sam sretan zbog prijatelja i zemljaka Sejada Salihovića

Piše: A. D.
Ermin Bičakčić (Foto: EPA)
Ermin Bičakčić (Foto: EPA)
U velikom stilu zaključio je Hoffenheim jesen u Bundesligi. Pet lakih komada u mreži Herthe označili su sladak kraj 2014. godine za klub iz Sinsheima, a posebno za jednog od fudbalera ovog kluba – za Sejada Salihovića.

Tri mjeseca pauze nisu ostavila traga na Salihovića koji je u Berlinu bio dvostruki strijelac. Zapaženu rolu u timu imao je i Ermin Bičakčić, koji je nakon utakmice uvršten u tim kola po izboru njemačkih medija.

“Nije bilo jednostavno, iako se nakon meča možda činilo da smo lako došli do pobjede. Imali smo veliku želju trijumfovati u posljednjoj utakmici u ovoj godini i svi smo sretni što smo uspjeli”, izjavio je Bičakčić za oficijelnu stranicu Bundeslige.

“Cijeli tim je igrao dobro, ali ja sam posebno sretan zbog prijatelja i zemljaka Sejada Salihovića. Bio je jedan od najboljih i postigao dva važna pogotka za nas. On je sigurno imao poseban motiv, jednako kao što bih ja imao da smo igrali protiv Stuttgarta”, dodao je Bičakčić.

Bičakčić je prezadovoljan kako se stvari odvijaju u klubu za koji je potpisao tokom prošlog ljeta.

“Ispalo je veoma dobro. Od prvog dana u Hoffenheimu imao sam veliku podršku saigrača i stručnog štaba. Nažalost, rano sam se povrijedio, pa sam kasnije morao uložiti maksimalan napor da se vratim u tim. Ovdje se zaista osjećam kao kod kuće. Što se tiče Hoffenheimove pozicije nakon jesenjeg dijela sezone, ja sam lično zadovoljan. Na svim utakmicama smo dali svoj maksimum”, smatra Bičakčić.

Hoffenheim je organizacijski daleko ispred Erminovog bivšeg kluba Eintracht Braunschweiga. Ambicije u proljetnom dijelu sezone su jasne.

“Hoffenheim i Braunschweig se ne mogu uporediti. Mi se ne želimo ovdje zaustaviti, već napuniti baterije tokom narednih sedmica kako bismo ostali na nivou jesenjeg dijela sezone”, dodao je na kraju Bičakčić.