Nogomet
0

Bičakčić ostvaruje san na Koševu, Sušić očekuje tešku utakmicu

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Utakmica na Koševu između reprezentacija BiH i SAD-a bit će ostvarenje sna za Ermina Bičakčića, novopečenog Zmaja, kojem će selektor Safet Sušić pružiti priliku da odigra svih 90 minuta.
Reprezentacija spremna za novi duel (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentacija spremna za novi duel (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Selektor Sušić je na konferenciji za medije, održanoj danas na Ilidži, rekao da očekuje tešku utakmicu protiv SAD-a. Dodao je da ga ova utakmica u rezultatskom smislu mnogo ne interesuje.

"Cilj nam je da nastavimo dobru seriju igara. Nadam se da će utakmica biti jaka i teška. Očekujem pobjedu, ali ni neriješen rezultat neće biti loš", kazao je popularni Pape.

Selektor je rekao da će dvojica igrača dobiti priliku da igraju cijeli susret.

Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Bičakčić i Misimović će sigurno odigrati cijelu utakmicu protiv SAD-a. U Ermina imam izuzetno povjerenje i mogu vam reći da nije lako biti jedan od najboljih igrača druge njemačke lige", rekao je Sušić.

Nakon dvije godine "sređivanja papira" igrač novog bundesligaša Eintrachta iz Braunschweiga kaže da će mu se ostvariti san igranja u dresu BiH.

"Ovo će mi biti prva utakmica i jedva čekam da zaigram u dresu BiH. Drago mi je da je došao i taj dan", rekao je Bičakčić koji igra na poziciji stopera.

Senad Lulić, prvotimac rimskog Lazija, kaže kako u sutrašnjoj utakmici želi samo pobjedu.

"Za nas nema prijateljskih utakmica i ovo je prilika da nastavimo dobru seriju. Ovo će biti generalna proba pred dvije utakmice sa Slovačkom. Amerikanci imaju dosta dobru reprezentaciju i dolaze u dobroj formi. Bit će dobra utakmica na Koševu", kazao je Luli

Ermin Bičakčić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ermin Bičakčić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Podsjetimo, Zmajevi će sutra na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrati prijateljsku utakmicu protiv SAD-a. Ako je suditi prema interesu navijača i javnosti u BiH na Koševu se očekuje fudbalski spektakl.