Bh. fudbaleri
18

Bičakčić i Hadžiahmetović strijelci u prijateljskim mečevima, asistencija Burnića

Klix.ba
Foto: Genoca CFC Facebook
Foto: Genoca CFC Facebook
Bh. fudbaleri Ermin Bičakčić i Amir Hadžiahmetović upisali su se u strijelce tokom prijateljskih utakmica svojih timova Hoffenheima, odnosno Konyaspora, a asistenciju za Stuttgart upisao je Dženis Burnić.

Konyaspor je u prijateljskoj utakmici remizirao protiv Al Feihe iz Sudijske Arabije. Bilo je 2:2, a pogodak za vodstvo Konyaspora od 1:0 postigao je mladi bh. reprezentativac Hadžiahmetović.

Hadžiahmetović je na terenu proveo prvih 45 minuta, a od početka drugog poluvremena u dresu Konyaspora igrao je i bh. reprezentativac Riad Bajić.

U porazu Hoffenheima od Genoe (3:2) u prijateljskoj utakmici prvi gol na utakmici postigao je štoper reprezentacije Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić koji je nosio i kapitensku traku svog tima.

U sastavu italijanskog tima od prve minute igrao je još jedan bh. reprezentativac Ervin Zukanović koji je ovog ljeta stigao u Genou kao posuđeni igrač Rome.

Potencijalni reprezentativac BiH Dženis Burnić upisao je asistenciju u porazu Stuttgarta od Heidenheima (2:1).

Burnić ima samo 19 godina, igra na poziciji zadnjeg veznog, prošao je sve omladinske selekcije Njemačke osim U21 selekcije, a ovog ljeta je kao posuđeni igrač Borussije Dortmund stigao u Stuttgart.