Nogomet
79

BHT Premijer liga: Može li Željezničar pobijediti Borac u Banjoj Luci?

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Četiri utakmice 1. kola BHT Premijer lige igraju se danas, a na rasporedu su dva izuzetno zanimljiva duela. Borcu na megdan stiže Željezničar koji je u pobjedničkoj seriji. S druge strane, domaći u ovu sezonu ulaze sa podmlađenim sastavom. Motivisani i željni dokazivanja pokušat će odigrati dobru utakmicu protiv Plavih sa Grbavice.

Kako je najavio Milomir Odović, prvi šef struke tima sa Grbavice, u ovom okršaju će izvesti kombinovani sastav kako bi se pojedini nogometaši odmorili za prvu utakmicu 3. pretkola Evropske lige koja se igra u četvrtak u Belgiji.

Željezničar nekoliko sezona nije pobijedio u gradu na Vrbasu. Postavlja se pitanje mogu li večeras? Igrači, ali i navijači sa dosta optimizma očekuju početak novog prvenstva u kojem su Plavi sa Grbavice jedan od najozbiljnijih kandidata za naslov prvaka.

Strateg Borca Vlado Jagodić najavljuje kako će njegovi izabranici biti tvrd orah za sve suparnike. Ostaje da vidimo kakav će otpor pružiti favorizovanim gostima. Podsjetimo, Žaljezničar je posljednji put poražen 2. novembra 2014. godine od najljućeg rivala sa Koševa.

U Mostaru će snage odmjeriti Zrinjski i Olimpic. Gosti iz Sarajeva ostali su dužnici Plemićima jer su ih eliminisali u polufinalu Kupa BiH. Stoga ambiciozni Zrinjski želi osvajanje kompletnog plijena u okršaju sa Vukovima. No, i izabranici Mirze Varešanovića će težiti da novu sezonu otvoriti dobrim rezultatom, što bi u ovom slučaju bio i remi.

Travniku na noge dolazi Široki Brijeg. U oba tabora vjeruju kako mogu doći do pobjede. Veziri su doveli nekoliko pojačanja i nadaju se kako će u ovoj sezoni osigurati opstanak u društvu najboljih, dok gosti sa Pecare jurišaju na vrh tabele. U Istočnom Sarajevu snage će odmjeriti Slavija i Velež. Očekuje se zanimljiv i neizvjestan meč.

Parovi i satnica:

Nedjelja Travnik – Široki Brijeg 17:30 sati Slavija – Velež 17:30 sati Borac – Željezničar 20:00 sati (prijenos na Moja TV) Zrinjski – Olimpic 20:30 sati (prijenos na Arena Sport BiH) Ponedjeljak Sarajevo – Drina 17:30 sati.(prijenos na Moja TV)